DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrari még nem mutatta meg valódi erejét?

Lewis Hamilton úgy véli, a Ferrari egyelőre nem mutatta meg valódi tudását, az Ausztrál Nagydíjon pedig Kimi Raikkönen tempója miatt támadtak aggodalmai. Éles küzdelemre számít.

A négyszeres világbajnok, Mercedes-pilóta szerint jóval több van a Ferrariban, mint amit eddig láthattunk tőlük. A szezonnyitón ugyan nagy szerencsével diadalmaskodott a Scuderia, amihez erősen kellett a Vettel számára szerencsés időpontban bekövetkező virtuális biztonsági autós időszak.

Bár némileg a másik vörös autó, Kimi Raikkönen tartotta nyomás alatt a brit ászt, ő mégis úgy érezte, hogy Sebastian Vettel ellen kell versenyeznie, ami végül utólag be is bizonyosodott. „Mindenki a mi „parti” módunkról beszél és hogy mennyivel gyorsabbak vagyunk mindenkinél, de Raikkönen nagyon gyors volt az első etapban, nagyon nehéz volt előnyt kiépítenem vele szemben” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Jó a Mercedes, de Hamilton úgy érzi, a Ferrari tovább javul


„Ráadásul közben végig az volt az agyamban, hogy Sebastian ellen versenyzem. A Ferrarik mindig remekül összefognak, két ászt, két jokert használnak. Az egyiket kihívják kerékcserére, amire az ellenfélnek gyorsan reagálnia kell, nehogy elé vágjanak. De mindeközben végig a másik pilóta van a fejében”.

„Végig az eredetileg harmadik helyezettre kell gondolni, ellene próbáltam versenyezni” – tette hozzá Hamilton. Az Ezüst Nyilak már Bahreinre tekintenek előre, bíznak abban, hogy gyorsan visszavághatnak, bár úgy vélik, a vörösök ismét éles küzdelemre késztetik az istállót.

„Igen, mindenki csalódott Melbourne után, de rengeteg pozitívumot is magunkkal viszünk. Nagyszerű autóval rendelkezünk és még mindig mi vagyunk a világbajnokok. Hiszek abban, hogy a következő versenyt megnyerhetjük” – tekintett előre Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: