DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez: Bahreinben a pontszerzés a cél

Az eddigi éveket látva nem volt megszokott, hogy a Force India párosa, Sergio Perez és Esteban Ocon a pontokon kívül végez, ezért a következő bahreini futamra a mexikói már a top10-et célozza meg.

Nem kezdte erősen 2018-as szezonját a silverstone-i székhelyű alakulat. A Force India az elmúlt két évben a konstruktőri negyedik helyen végzett, azonban Ausztráliában egyiküknek sem sikerült a pontszerző helyek egyikén befutnia. Ha továbbra is a három topcsapat utáni legjobb helyezés megszerzése a cél, akkor nem ismétlődhet meg a szezonnyitó gyenge teljesítménye, és ezzel így van Perez is:

„A pontokat kell megcéloznunk ezen a hétvégén. Melbourne megmutatta, hogy milyen közel vannak a középmezőny csapatai egymáshoz, ezért különösen fontos, hogy tiszta hétvégénk legyen, és minden kigurulásból kihozzuk a maximumot. A bahreini pálya legtöbbször jó versenyzést ígér. Még mindig emlékszem arra a csatára, amit korábbi csapattársammal, Jenson Buttonnal vívtam 2013-ban.”

Perez3



„A pálya kialakítása lehetővé teszi a kerék a kerék elleni csatát. Ha pozíciót vesztünk az első kanyarban, akkor visszatámadhatunk a második, harmadik és negyedik kanyarban. Nehéz volt előzni Melbourne-ben, de Bahreinben könnyebb lehet, mert ez inkább a hagyományos pályák közé tartozik.”

A következő hétvégékre való tekintettel Perez fontosnak tartja a fejlesztéseket, és ahogy korábban a csapat műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer is beszámolt róla, új első szárnnyal érkezik a csapat a sivatagi pályára. „A fejlesztési verseny nagyon intenzív lesz idén, de tudom, hogy jó dolgok várnak ránk. Azt kell csinálnunk, amit az elmúlt néhány évben tettünk, hogy minden futamon fejlesztéseket hajtottunk végre az autón. Már léptünk egyet előre az előszezoni tesztek óta, és továbbra is ebben az irányban kell haladnunk” – magyarázta a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: