DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Csak egyszer volt rosszban Vettel Hamiltonnal

Az Ausztrál Nagydíj időmérőt követő sajtótájékoztatóján úgy tűnt, a Ferrari és Mercedes pilótáinak szezonja rögtön összezördüléssel indul: Vettel azonban tiszta vizet öntött a pohárba, hangsúlyozta, ők ketten kijönnek egymással.

Fölényes különbséggel megszerzett pole-pozícióját követően Lewis Hamilton azt a magabiztosságtól duzzadó megjegyzést tette Sebastian Vettelnek Melbourne-ben, hogy „vártam rá, hogy megcsinálhassam a jó kört, és azzal letöröljem a mosolyt a képedről”. Az epizódot felkapta a világsajtó, mint a páros rivalizálásának újabb megnyilvánulását, Vettel azonban tisztázta a helyzetet.



„Azt mondta, hogy viccelt, én pedig elhiszem neki” – mondta a Sky Sportsnak a német négyszeres világbajnok. „Úgy gondolom, elég öregek vagyunk, nincs szükségünk, hogy ilyen szintre lépjünk. Nincs gond, amíg viccelünk egymással. És bár szerintem nagyon különböző emberek vagyunk, valamiben osztozunk – mint mindannyian – egy közös szenvedélyben, amely egészen egyformává tesz minket.”

„Szeretjük a versenyzést, és a legjobb formánkat igyekszünk kihozni magunkból, mindenki mást le akarunk győzni, mikor az autóba ülünk. Ilyen tekintetben nem látom az okát, miért ne jönnénk ki egymással” – folytatta Vettel, aki inkább puszta versenytársként tekint Hamiltonra, nem korszakos riválisként, ahogy a nyilvánosság gyakran beállítja a párost.

Vettel azt is elismerte, hogy kapcsolata „egy ponton keserűvé vált” a másik világbajnokkal 2017-ben – alighanem a bakui esetre célzott. Mindenesetre jelenlegi viszonyukat illetően hangsúlyozta: „nincs problémánk egymással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: