DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel nem érti a Liberty változtatásait

A négyszeres F1-es világbajnok sajnálja, hogy nincsenek többé rajtrácslányok, de a későbbi rajtidőpontok értelmét sem látja át – viszont van olyan újítás, ami a német tetszését is elnyerte.

A Formula-1 kereskedelmi jogait az előző szezon eleje óta birtokló Liberty Media több jelentős változtatást is életbe léptetett a közeljövőben, amelyek jelentős része komolyan megosztotta a rajongókat. Az új logó mellett az egyik legfontosabb változtatás a rajtrácslányok száműzése volt, ahogy a futamok hagyományos 14 órai kezdési időpontját is arrébb tolták, ráadásul nem egészkor, hanem „óra tízkor” rajtolnak idén a versenyek.

vettel-melbourne-ferrari-2018-1



Sebastian Vettel, aki már a 2015-ös Monacói Nagydíj is értetlenül állt az előtt, hogy miért fiúkat használtak a rajtrácson, szintén nem tartozik a Liberty döntéseinek pártfogói közé, de hozzátette: nem is feltétlenül látja át azok hátterét.

„Úgy érzem, én eléggé hagyományszerető ember vagyok, aki ragaszkodik bizonyos dolgokhoz. Viszont rengeteg dolog van, aminek nem vagy a szakértője és nem is kell, hogy átlássam. Nem igazán értem, miért rajtolnak később a futamok, és kicsit szomorú vagyok, hogy nincsenek már rajtrácslányok, de ezen kívül nincs túl sok változás, legalábbis a versenyzők szempontjából” – nyilatkozta Vettel, akinek szavait a Crash.net szakoldal idézi.

Persze van olyan újítás, ami a négyszeres világbajnok tetszését is elnyerte: a német szerint nagyon jó volt a tavalyi londoni bemutató visszhangja a rajongók és a versenyzők körében egyaránt, így a Ferrari pilótája örül neki, hogy idén több városban is sor kerül hasonló rendezvényre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: