DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardónak gyorsan kell dönteni a jövőjéről

Az ausztrál pilóta még nem írt alá újabb szerződést a Red Bullnál, mondván, hogy kivárja, a csapat milyen irányba halad. Damon Hill és David Brabham szerint nem kellene ennyit hezitálnia Ricciardónak.

Az ausztrál pilóta számos dobogóval és néhány győzelemmel már megmutatta F1-es rátermettségét. Az évek azonban csak mennek, és Daniel Ricciardo sem lesz fiatalabb: 28 esztendősen még nem volt olyan szezon, ahol világbajnoki esélyesként számolhattunk vele.

Érthető, hogy Daniel Ricciardo jövőre már olyan autóba szeretne beülni, amivel a bajnoki címért harcolhat, de Damon Hill szerint a kivárás sem segít a jelenlegi helyzetén: „Ha egy versenyző nem tudja, mi lesz a jövőjével, nem tud koncentrálni a dolgára. Nem egy ideális szituáció, ha más jár az ember fejében.”

Az 1996-os világbajnok megnevezett valakit, aki a legjobb tanáccsal láthatja el Ricciardót: „Nagyon bonyolult a dolog, mert a Formula-1-ben az ember sokszor egy szempillantás alatt hoppon maradhat. Nehéz ügy, szerintem a legjobb, amit tehet, hogy elmegy Mark Webberhez és tanácsot kér tőle.”

 ricciardo-jovoje-2018



David Brabham, az ausztrál versenyző a következőket mondta a témáról: „Úgy gondolom, hogy a következő időszak kulcsfontosságú lehet neki. Sok fog attól függeni, mennyire erős mentálisan, mire tud majd koncentrálni, és mire nem. A dolgok persze a helyükre kerülnek, ha az ember teljesít, ha pedig nem, minden szétesik.”

„Daniel egy fantasztikus versenyző, így remek párost alkotnak (Verstappennel). A Red Bull két igen erős versenyzővel rendelkezik. Danielnek arra kell koncentrálnia, hogy domináljon a csapatban, ami nagyon nehéz, mivel Max nagyon tehetséges, ráadásul újabb évet töltött el az F1-ben” - zárta Brabham a Red Bull és Ricciardo helyzetével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: