DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lauda: Ricciardo büntetése butaság volt

Az Ausztrál Nagydíjon már a pénteki nap nagy drámát hozott Daniel Ricciardo számára egy elkerülhető büntetés miatt. Niki Lauda szerint azonban értelmetlen volt az ausztrált büntetni.

Az első napi szabadedzések során azzal vívta ki magának a büntetést az egyetlen hazai pilóta, hogy az edzés piros zászlós megszakítása során az utolsó két szektorban ugyan jelentősen lassított, de nem olyan mértékben, amennyi minimálisan meghatározott a szabályokban.

Emiatt az a furcsaság állt elő, hogy mindössze egyetlen nap telt el a 2018-as világbajnokságból és már a második szabadedzés után megszületett az első rajtbüntetés: három hellyel sorolták hátra Ricciardót a vasárnapi rajtrácson.

Lauda szerint más típusú büntetés is lehetett volna a szabálytalanság eredménye


A szigorú szabályok szerint járt a büntetés az ausztrálnak, aki természetesen nem örült a döntésnek. Az időmérő edzésen az ötödik helyett a nyolcadik pozíciót szerezte meg, ez pedig jelentősen csökkentette esélyeit a másnapi versenyen.

Niki Lauda, a Mercedes tanácsadója eddig sem lelkesedett a sok szabályozásért és a rengeteg büntetésért, ezúttal is kissé elmarasztalta a döntéshozókat. „Ha az FIA és Charlie Whiting újra elkezdik a régi nótát, akkor a Formula-1 megint egy rossz vágányra kerül” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok osztrák az ORF televíziónak.

„Egészen másfajta büntetést adtam volna és akkor az elejében maradhatott volna, ahova egyébként tartozik. Az ausztrálok sokkal jobban élvezték volna a versenyt is” – tette hozzá Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: