DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bahreinben nem sokat ér a szabadedzés

Jövő héten egészen más környezetbe érkeznek a száguldó cirkusz résztvevői. Ausztráliához képest Bahreinben azonban nem sok információt tudnak hasznosítani a szabadedzésekből.

Múlt vasárnap megkezdődött az idei Formula-1-es világbajnoki szezon. Rendkívül zsúfolt programja volt mindenkinek a pályán és a pályán kívül is. A következő állomás Szahír, a sivatagi környezet és az éjszakai verseny pedig kifejezetten speciális körülményeket teremt.

A pilótáknak meg kell küzdeniük a különleges körülményekkel, mivel merőben más időjárási viszonyok között gurulnak pályára a forró, napos szabadedzéseken, illetve a hűvösebb, villanyfényes időmérőn és futamon. A Red Bullnak is ugyanezzel kell megbirkóznia. A gumiválasztás tekintetében a csapatok ismét inkább a lágyabb keverékek felé fordultak. 

Ahogy besötétedik, drasztikusan csökken a pálya hőmérsékete


„Meglehetősen összetett esemény ez a nagydíj, mivel az edzések nappali forróságban zajlanak, de az igazán fontos dolgok, a kvalifikáció és a verseny már este. Ekkorra a pálya már annyira lehűl, hogy erősen alkalmazkodnunk kell ehhez a beállításokkal is” – nyilatkozta az idénynyitón negyedik helyen végző Daniel Ricciardo.

„Általában, ha gyors az ember, nem akar hozzányúlni az autójához, de Bahreinben a körülmények nagymértékű változása miatt kénytelenek vagyunk elég sok mindenen változtatni. Ez egy olyan pálya, ahol mindig jól szoktam teljesíteni, reméljük, idén is folytatódik a jó széria számomra” – tette hozzá az ausztrál versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: