DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Tovább közeledik az Alfa Romeo és a Sauber

A Sauber vélhetően nem csak nevében és megjelenésében fogja viselni az Alfa Romeo márkát, hanem tovább bővítik kapcsolatukat, így akár egy technikai együttműködés is létrejöhet a két fél között.

A legendás Quadrifiglio (négylevelű lóhere) márka, ami a Fiat-Chrysler égisze alatt működik, újfent kitüntetett jelenlétet élvezhet a Formula-1-ben a Sauberrel kötött megállapodást követően. A svájciak alakulata jelenleg a Ferrari legújabb specifikációjával versenyez, ami hatalmas lendületet ad az egész csapatnak. Mindezt az Alfával való megegyezésnek köszönhetik. A Sauber csapatfőnöke, Fred Vasseur ezek után pedig jogosan reméli, hogy egy új szintre emelheti a kapcsolatot az olasz márkával.

Sauber_1



„Van egy másfajta projektünk, és most az együttműködés más részeibe kell befektetnünk. Nagyon is szeretnénk szorosabbra fűzni a kapcsolatot az Alfa Romeóval, és lépésről-lépésre haladni a következő lehetőség felé. A technikai együttműködés lehet az egyik.”

Az Alfa Romeóval való technikai kapcsolat ugyan még kidolgozásra vár, Vasseur mégsem számít egy olyan együttműködésre, mint amilyen a Ferrari és a Haas között van. Indoklásában úgy fogalmazott: „A Ferrari a motorbeszállító, az Alfa Romeo a technikai partner. Nem akarom elemezni a Haast és annak projektjét. Ők jó munkát végeznek, nekünk pedig megvan a saját tervünk.”

„Még definiálnunk kell az Alfa Romeóval azt, hogyan tudunk sikeresek lenni, hogy tudjuk a csapatot fejleszteni, és ezt saját módon tesszük majd” – nyilatkozta a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: