DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Palmer: Most Vettelnél van a lélektani előny

Elsőre még sima Lewis Hamilton sikernek nézett ki a szezonnyitó, de a biztonsági autós fázis Sebastian Vettel győzelmét hozta meg. Jolyon Palmer szerint a pszichológiai harc is elkezdődött közöttük.

A tavalyi év két favoritjának harcát hozta az F1-es Ausztrál Nagydíj. Vettel rosszabb helyzetből hozta ki a maximumot a futamból, Hamilton pedig csalódott lehet, mivel egész hétvégén neki állt a zászló egészen a bokszkiállás és a virtuális biztonsági autós fázisig. A lélektani fölény most Vettelnél van, de az utóbbi években láthattuk Hamilton és Rosberg öldöklő csatáját, de ezekből a négyszeres világbajnok jött ki többször győztesen. 

Jolyon Palmer ex-versenyzőként tudhatja, milyen érzés, amikor a balszerencsének köszönhetően nem nyerhet az ember, tehát szerinte nem lehet könnyű most a Mercedes versenyzőjének: „Az első pszichológiai csapás megtörtént, ami fájdalmas Hamiltonnak. Tökéletes hétvégét teljesített, és úgy veszítette el a versenyt, hogy nem tudott mit tenni ellene, ami rémálomba illő forgatókönyv.”

„Egy ilyen után nagyon sok kérdés marad az emberben a csapata felé, mivel szeretné megtudni, mi volt a probléma, ez egyértelműen a balszerencsének köszönhető. Ha Hamilton tudta volna, hogy túl nagy a különbség Vettelhez képest, akkor jobban nyomja és csökkenti azt, de a virtuális biztonsági autó döntötte el végül a versenyt” - folytatta a futam ecsetelését a brit.

 palmer-vettelekrol-2018



A BBC szakkommentátora elmondta, mit vár a felektől a továbbiakban: „Vettelnek és a Ferrarinak ez a győzelem hatalmas lökést és energiát fog adni az év hátralévő részében. A Mercedes tanul majd a vereségből és nem vállal majd kockázatot Bahreinben. Hamiltont pedig a visszavágás motiválhatja. A futam és a vereség miatti kezdeti csalódottsága után pozitívnak nézett ki. Együtt kell elérnie a csapattal, hogy ez ne történhessen meg ismét. Neki van a leggyorsabb autója a 2018-as mezőnyben, és elég érett és rendkívül erős versenyző lett az évek alatt, nehezebb legyőzni, mint valaha.”

„Fontos neki, hogy a lehető legjobb módon tudjon válaszolni a következő fordulóban Bahreinben. Ha ez a szezon úgy fog alakulni, mint az első versenyen, nehéz lesz megfogni Vettelt” - zárta nyilatkozatát Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: