DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Megszabadulok a sisakfestésemtől

A világbajnoki címvédő nem örül annak, hogy a kötelező fejvédelem miatt a bukósisakok gyakorlatilag láthatatlanná váltak a Formula-1-ben, egészen más megoldásokat keres.

Lewis Hamilton szerint nagyon nehéz a nézők számára a pilóták beazonosítása, ugyanis az idei évtől kötelező halo szinte teljesen eltakarja a bukósisakok festését. Emiatt a Mercedes pilótája azt fontolgatja, hogy innentől nem is bajlódik fejvédőjének designjával, ugyanakkor alternatív megoldásokban gondolkodik.

A téli tesztek óta folyamatosan az volt a pilóták és a szakemberek félelme is, hogy esztétikailag rettentően rondán fog kinézni a kötelező fejvédelem, de a szezonnyitó ezt az aggodalmat nagyrészt eltüntette. De valóban feleslegesek lennének innentől a sisakminták?

Bizonyos szögekből szinte semmit sem látni a sisakok színéből


„Szinte felesleges is a sisakok befestése, valószínűleg meg is szabadulok a sajátomtól. Ezzel is súlycsökkenést érek el. Erre a problémára jelenleg nincs ötletem, remélem, a többiek előállnak valami használhatóval” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

Riválisa, Sebastian Vettel azt javasolja, hogy a halót kellene különleges festéssel ellátni, ami nagyon hasonlít a pilóta bukósisakjának színére, ezzel talán áthidalható a gond. „Engedni kellene, hogy személyre szabjuk a halót. A pozícióján nem tudunk változtatni, nem tehetjük az autó hátuljára” – vetette fel az ötletet Vettel.

„Talán az lenne a megoldás, ha rajtunk múlna a fejvédelmi eszköz külsejének megtervezése. Ez olyan elgondolás, aminek segítségével meg tudnánk egymástól különböztetni a versenyzőket” – tette hozzá a Ferrari német pilótája. Ausztráliában egyébként a rajtlámpákat is áthelyezték, hogy biztosan láthatóak legyenek a halo mögül is mindenki számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: