DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel elfogadná Ricciardót csapattársának

Az F1 három topcsapatánál négy pilóta szerződése is lejár az év végén, így jelentős mozgolódásra számíthatunk a pilótapiacon. Vettel nem bánná, ha a Ferrarinál újra felállna a Red Bull egykori párosa.

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Kimi Raikkönen és Daniel Ricciardo. Élmenők, akik nem rendelkeznek szerződéssel a Formula-1 2019-es szezonjára. A felsoroltak közül mindössze Hamilton helye tűnik garantáltnak (a crash.net szerint 120 millió fontért három évre tervez hosszabbítani a Mercedesszel), a többiek ülése egyelőre bizonytalan. A 38 éves Raikkönen könnyen lehet, hogy élete utolsó F1-es szezonját kezdte meg a Ferrarinál, Bottas jövője nagyban függ idei teljesítményétől a Mercedesnél, Ricciardo pedig a jelek szerint kifelé kacsingat a Red Bull csapatából. A megnyíló lehetőségek láttán természetesen az újságíróknak sem kellett sok, megkérdezték Sebastian Vettelt, mi a véleménye Ricciardo helyzetéről, és egyébként is mit szólna ahhoz, ha csapattársként jövőre az ausztrál érkezne mellé. Vettel ennek nem látja akadályát, ám azt kihangsúlyozta, hogy nem ő dönti el, ki veheti fel a másik vörös versenyoverallt.

vettel-ricciardo-portre-2014



„Mindössze egyetlen közös évünk volt, ami számára nagyszerűen alakult, míg számomra kevésbé” – reagált a kérdésekre. „Már korábbról is ismertem őt, nem bánnám, ha csapattársam lenne. Nem ismerem a terveit, de szerintem kijönnénk egymással. Biztosan vannak lehetőségei, így kétlem, hogy siettetnie kellene a döntést. Nem tudom, mire készül, de biztosan talál magának egy ülést.”

Vettel és Ricciardo nem is olyan régen vezettek egyforma F1-es technikát: 2014-ben a német mellé a távozó Mark Webber helyére érkezett az ausztrál, ám ahogy Vettel is említette, mindössze egy szezont töltöttek el egymás mellett. A négyszeres világbajnok akkor kikapott a Toro Rossótól felhozott Ricciardótól (0:3 lett a futamgyőzelmek aránya), majd év végén távozott a Ferrari alakulatához. Négy szezon elteltével kíváncsiak lennénk rá, mire mennének egymás ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: