DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Remek napellenző volt a halo

Szokatlan pozitívumot fedezhettek fel a versenyzők a glóriával kapcsolatban: saját funkcióján kívül kiválóan védi a szemet a nap ellen, amire Kimi Raikkönen mutatott rá az Ausztrál Nagydíj után.

Sokan szidják, hogy csúnya, Toto Wolff még le is fűrészelné, tehát kijelenthető: nem fogadták pozitívan a 2018-tól bevezetett fejvédő eszközt. A kinézetén kívül attól is féltek a halóval kapcsolatban, hogy zavarni fogja a pilótákat vezetés közben, ennek viszont szerencsére egyre többen támasztják alá az ellenkezőjét. 

Kimi Raikkönen is megerősítette a fentieket, ráadásul még egy szokatlan pozitívumot is megemlített, amivel biztos nem számoltak az eszköz tervezésénél: „Nem éreztem különbséget a tesztekhez képest, vagy más ponton. Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem zavar, sőt még segített is nekünk: amikor a megfelelő szögbe érkeztünk, eltakarta a napot a szemünk elől.”

 raikkonen-a-halorol-2018



A Ferrari másik versenyzője, Sebastian Vettel is pozitívan nyilatkozott az Ausztrál Nagydíj után a halóról: „Úgy vélem, hasznos és biztonságos volt itt. Talán az emberek nem szeretik a kinézetét, de egy nap majd más lehet a véleményünk, és jó dolog, hogy van egy ilyenünk.”

A német világbajnok is alátámasztotta csapattársa észrevételét: „A verseny alatt nem volt probléma. Ahogy Kimi mondta, valóban segített: jól funkcionált napellenzőként. A levezető körön zavaró volt, mert nem láthattuk a szurkolókat a lelátókon. Megpróbáltam alatt kinézni, de egyébként nem találtam különbséget az eddigiekhez képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: