DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso azt hitte, Verstappen trükközik

Az Ausztrál Nagydíjon Fernando Alonso hosszú ideig nem előzte meg a neki jelző Max Verstappent. A spanyol ász attól tartott, ez csak egy trükk a holland részéről.

Melbourne-ben alaposan felforgatta az eseményeket a biztonsági autós időszak, néhányan nyertek vele, néhányan pedig rajtavesztettek. Az élen is változás történt, a korábban magabiztosan vezető Lewis Hamiltonnak szerencsétlenül jött ki a (virtuális) biztonsági autó, így Sebastian Vettel a harmadik helyről az élre ugrott előre.

Szintén jól járt az eltérő stratégiával Fernando Alonso is, aki a McLarennel jó ideig a tizedik helyen autózott, a Haasok kiesése után nyolcadik lehetett volna. A szerencsés bokszkiállás után azonban az ötödik-hatodik helyre csatlakozott vissza. Eleinte úgy tűnt, hogy hajszállal Verstappen mögé érkezett vissza. Az említett eset ide kattintva nézhető vissza.

Alonso inkább biztosra ment


Végül azonban a versenyigazgató a Red Bullnak jelezte, hogy a mérési ponton a spanyol volt egy tizedmásodperccel előrébb, így a holland igyekezett visszaadni a pozíciót. Mivel a McLarent egy ideig még nem tájékoztatták erről, így Alonso sokáig értetlenkedve fogadta Verstappen karjelzéseit.

Később magyarázatot adott a tétovázásra. „Láttam Max karjelzéseit, hogy azt akarja, előzzem meg őt. De azt gondoltam, ez talán csak egy trükk és nem akartam bedőlni neki. Háromszor is megerősítést kértem a csapattól, hogy valóban előzhetek” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Max különösen agresszív tud lenni az előzési manővereinél, az apró trükkjei miatt feltétlenül jobb, ha előtte megerősítést kérek a mérnökömtől” – tette hozzá Alonso, aki így előrelépett az ötödik pozícióba, amit a leintésig meg is tudott tartani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: