DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault örül, hogy Alonsóékkal harcolhat

Remekül sikerült a francia alakulat számára az F1-es szezonnyitó. Mindkét pilóta pontot szerzett, ráadásul Fernando Alonsóval és Valtteri Bottasszal keveredtek nagy harcba, ami külön öröm a csapatnak.

Elégedetten távozhattak a franciák Melbourne-ből, hiszen az istálló és a motorgyártó is kiválóan szerepelt. Az első tíz pozícióba hat Renault erőforrással rendelkező autó került, igaz, ehhez kellett a két Haas kiesése is.

A Renault pilótái Fernando Alonsóval és Valtteri Bottasszal is csatába keveredtek: Carlos Sainz hibájáig maga mögött tartotta kétszeres világbajnok honfitársát, Nico Hülkenbergnek pedig a Mercedes finn pilótáját kellett maga mögött tartania a futam végén. Cyril Abiteboult épp ezek a harcok dobták fel a szezonnyitó után: „Jó látni, hogy a pilótáinknak Bottas és Alonso nyomása alatt kell versenyezniük, és ezt jól tudják kezelni. Ehhez minden adott is, de nyilván ez egy olyan pálya volt, ahol nehéz előzni.”

„Carlos kissé szenvedett, mert nem tudott folyamatosan inni a futam alatt, de nem hiszem, hogy ez bármin is változtatott volna. Jó volt látni ezt a teljesítményt, de ilyen szinten kell maradniuk a srácoknak, mert már a nagy fiúk játékába csöppentek”  - boncolgatta lelkesen tovább a témát a francia szakember.

 abiteboul-a-csatarol-2018



A Renault ügyvezető igazgatója izgatott egy ilyen startot követően: „Megfelelő rajtja volt ez az évnek, ami magabiztosságot és koncentrációt adott nekünk. Nem volt megbízhatósági problémánk, ami lehetővé teszi, hogy a teljesítményen is javítsunk. Remélhetőleg hamarosan megtudjuk a Haas erejét, és folytathatjuk a harcot a McLarennel, ami a szezon egy nagyon érdekes csatájának ígérkezik. Ez egybeesik az én elején kitűzött céljainkkal, az elképzeléseinkkel és a tesztek utáni érzéseinkkel.”

„Ez is jelzi, hogy amint elkezdünk fejlődni, sokkal fontosabb lesz minden: a bokszkiállások, a stratégia, a megbízhatóság - és a teljesítmény. Tudjuk, hol kell javulnunk a vázat és a motort tekintve. Az biztos, hogy elég magabiztosan vágtunk neki a szezonnak, ami rendkívül hosszú és izgalmas lehet” - zárt optimistán Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: