DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Honda máris kapja a fejlesztéseket

Nagy csalódással zárult a Toro Rosso-Honda számára az idénynyitó Ausztrál Nagydíj. Ugyanakkor Brendon Hartley változatlanul bizakodó, szerinte az irány jó, a fejlesztések pedig már úton vannak.

A téli tesztek egyik meglepetése volt a Honda megbízható szereplése, a faenzai istálló a harmadik legtöbb kört tette meg a barcelonai tesztek során, a japán erőforrás pedig szinte hiba nélkül teljesítette a hosszabb távokat is. Ezek után a csapatnak és a rajongóknak is óriási csalódást jelentett a Honda teljesítménye Melbourne-ben.

Brendon Hartley is igen nehéz idénynyitón van túl, már az első kanyarban elfékezte a gumijait, amiket utána gyorsan cserélni is kellett, mert tönkrementek. Végül a célba érés sikerült, de mindössze a tizenötödik (utolsó) helyen, egy kör hátrányban. A gyenge eredményhez, még egy defekt is hozzájárult.

Hartley szerint hamarosan érkeznek a frissítések


A gyenge kezdés ellenére az új-zélandi úgy számol, rendben lesz a japán erőforrás. „A tavalyi év végén egy másik motorral versenyeztem még. Úgy vélem, a Honda egészen rugalmas és az ereje sem rossz. Egyelőre a DRS és a végsebesség nem az erősségünk, márpedig ez az előzésekhez elengedhetetlen” – nyilatkozta Hartley.

„Minden a megfelelő irányba halad, részemről nincs igazán aggodalom, azt is tudom, hogy a Honda frissítései úton vannak. Versenyképes lesz a motor, nincs kétségem. Több különböző dolgot is kipróbálunk a közeljövőben, az egyik az előzést fogja segíteni”.

„Jóval komfortosabban érzem magam az istállónál, mint tavaly év végén. Az első időmérőn is lett volna esélyünk bejutni a Q2-be. Öt század hiányzott hozzá, ha kettő helyett három menetet futhattam volna, jó eséllyel be is jutok” – tette hozzá az új-zélandi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: