DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Haas a ferraris hasonlóságokat magyarázza

Rendkívül jó tempót mutatott az amerikai csapat harmadik F1-es évében. Egészen a kiesésig tartották az élmezőnyt, és joggal pályázhattak az első öt vagy hat pozíció valamelyikére.

Tény, hogy sok a hasonlóság a 2017-es Ferrari és a Haas váza között, és az ellenfelek közül néhányan meg is jegyezték, hogy valószínűleg ennek tudható be Romain Grosjean és Kevin Magnussen gyors tempója.

Günther Steiner is megszólalt a témáról, és megvédte csapatát: „A többiek szellemeket látnak. Azt mondják, hogy nagyon hasonló az autónk a tavalyi évi Ferrarihoz. Azokat a csapatokat kellene követnünk, akik hátul vannak, vagy azokat, akik rendkívül gyorsak? Erre a válasz azt hiszem egyértelmű.”

„Ugyanaz a tengelytávunk, mint a Ferrarinak, de ez nem is lehetne másképp, mivel a futóművünk is ugyanaz. Miért csinálnánk másképp? Logikus, és ráadásul ez nem a tavalyi évi Ferrarié, hanem az ideié” - folytatta a magyarázatot a Haas csapatvezetője.

 haas-a-kritikusok-fele-2018



Steiner a kritikusokat is megszólította: „Az álláspontom az, ha nekik problémájuk van ezzel, akkor mehetnek az FIA-hoz tiltakozni. Ha igazolni akarják a hozzá nem értésüket, ahhoz a támadás a legjobb védekezés.”

„Ha valakinek kétszer annyi pénze van, mint nekünk, és mögénk kerül, bárki is legyen az, megkérdezheti magától: 'Miért is vagyunk mi itt?' Ez egy verseny, ahol jövőre talán utolsók leszünk. Amikor az ember állít valamit, az érvelését alá is kell támasztania, nem csak feltételezéseket gyártania” - zárta élesen nyilatkozatát az olasz szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: