DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica: Stroll nagyszerű munkát végzett

A gyenge ausztráliai hétvégét követően Robert Kubica sem mehetett el szó nélkül az események kommentálása mellett, aki végül is kiállt csapata és kollégái oldalán.

Beindult a pletykaáradat a Williams vasárnapi gyenge szereplése után. Egyesek szerint a grove-i alakulatnak hamarosan elő kell léptetnie tartalékpilótáját, Kubicát, ha javítani akarnak a gárda jelenlegi helyzetén.

Mint ismert, a Williams a Formula-1 történetének legtapasztalatlanabb párosával versenyez: a volán mögött a 19 éves Lance Stroll és a 22 éves újonc, Szergej Szirotkin ül. A kanadainak egész vasárnap a tempó megtalálásával akadtak gondjai, míg az orosz a túlmelegedés miatt volt kénytelen kiállni néhány kör után. Stroll már egy nyilatkozatában utalt arra, hogy a Williams nem versenyezni, csak túlélni akarta az Ausztrál Nagydíjat.

Kubica



Az ügyben ezt követően nem meglepő módon Kubica is megszólalt. „Nem lenne teljesen fair kimondanom, amit gondolok, mert ez nem az én feladatom. De úgy gondolom, hogy Lance Stroll nagyszerű munkát végzett. Nem volt könnyű, mert hiányzott a felkészültsége az időmérőre, és ha nincs sok tapasztalatod, ez nagyon fontos. Ezért nézett szembe Szergej Szirotkin is igazán nehéz feladattal.”

A lengyel pilóta úgy hiszi, hogy csapata az elvárásoknak megfelelően szerepelt, már amit várni lehetett a barcelonai előszezoni teszteket követően, valamint a fejlesztések hiánya miatt. „Barcelona után elmondtam, hogy ahhoz, hogy a Q2-be kerüljünk, két másodperces lemaradásban lehetünk az élmenőktől. Végül a hátrány két másodperc és két tized volt. Az, hogy mi fog történni a jövőben, nem tudjuk. De ha megnézzük a helyzetünket, jelenleg nehéz mást várni” – zárta nem túl sok optimizmussal a gondolatait Kubica.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: