DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen kikapcsolta volna a tévét

Max Verstappen szerint annyira unalmas volt a gyakorlatilag előzésmentes Ausztrál Nagydíj, hogy ha ő egy egyszerű tévénéző lett volna, egyszerűen kikapcsolja a készüléket.

A fiatal holland versenyző szerint állandó probléma az előzések hiánya, ami talán még a tavalyinál is nehezebbé vált a Formula-1-ben. Emiatt akár a teljes szezon unalomba fulladhat, ehhez pedig az erőviszonyok is hozzájárulhatnak. A Mercedest pedig szintén csak a balszerencse fosztotta meg egy könnyed győzelemtől.

A vasárnapi versenyen a virtuális biztonsági autó keverte meg a mezőnyt, ez igaz az élmezőnyre is (Sebastian Vettel a jó időzítésnek köszönhetően a harmadik helyről az élre ugrott) és a középmezőnyre is, ahol jócskán történtek változások. Emiatt esett meg az emlékezetes Verstappen-Alonso incidens, amikor a hollandnak vissza kellett adnia egy pozíciót. Igaz, túl sok egyéb nem is történt a versenyen.

Már második éve lehetetlen előzni Melbourne-ben


A húszéves hollandot annyira zavarja a jelenlegi előzést nélkülöző szabályrendszer, hogy attól tart, az idény nagy részében csak vonatozást fogunk látni. „A verseny? Pontosan olyan volt, mint Monaco” – kezdte értékelését Verstappen.

„Ha egy, vagy akár másfél másodperccel is gyorsabbak vagyunk az előttünk futónál, akkor sem tudunk előzni. Ha nézőként követtem volna nyomon az eseményeket, egyszerűen kikapcsoltam volna a televíziót. Ha valami gyökeresen nem változik meg, akkor ez így is marad végig” – figyelmeztet a holland.

„A pályán kellene módosítani? Úgy vélem, valamit az autókkal kapcsolatban kellene változtatni, mert régebben az előzés nem okozott itt gondot” – tette hozzá Verstappen. Az előzés lehetetlenségére hívta fel a figyelmet Lewis Hamilton is. „Olyan, mintha az édesanyám, vagy a legjobb barátom egy szikla szélén állna és képtelen lennék elérni őket” – panaszkodott a négyszeres világbajnok, majd hozzátette, reméli, a következő versenyen jobb lesz a helyzet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: