DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyetlen körben mutatta meg erejét a Red Bull

Christian Horner szerint rengeteg tartalékuk volt az Ausztrál Nagydíjon, de a forgalom miatt nem tudták megmutatni - egyetlen tiszta körük volt, az alapján kéretik megítélni őket.

Nem sikerült túl jól a Formula-1-es szezonnyitó a Red Bull számára, hiszen az energiaitalosok Daniel Ricciardo révén egy negyedik, Max Verstappen révén pedig egy hatodik helyet szereztek, így egyetlen futam alatt húszpontos hátrányt szedtek össze a Ferrarival szemben - pedig többen is arról beszéltek a verseny előtt, hogy a Red Bull lehet a Mercedes fő kihívója.

Christian Horner csapatfőnök szerint azonban ez az eredmény több negatív dologból tevődik össze (Verstappen megpördülése, diffúzorsérülése, a forgalom, stb.) és egyetlen olyan kört tudtak produkálni, amely alapján bizakodók lehetnek: Ricciardo a futam hajrájában egyszer lemaradt Kimi Raikkönentől és megfutotta a verseny legjobb idejét.

 ricciardo_1



"Egyetlen kör volt, amely alapján meg lehet ítélni a tempónkat, amikor Ricciardo megfutotta a legjobb időt. Szerintem igazából remek tempónk volt, de minkét pilótánk egy másik autó hátsó szárnyát nézte az egész futam során, az egyetlen tiszta kör pedig akkor született, amikor Daniel visszavett, lemaradt Kimitől és megfutotta a legjobb időt. Hiába volt sok tartalékunk, nem tudtuk megmutatni" - magyarázta Horner.

Ricciardo leggyorsabb köre bő négy tizeddel volt jobb bármeilyen mercedeses vagy ferraris körnél a futam során, majd jött a McLaren és a Renault nagyjából egy másodperces lemaradással, két másodperc alá pedig csak a Force India fért még be.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: