DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen végig az autójával birkózott

Rögtön az első kanyartól baleset hátráltatta a Red Bull F1-es versenyzőjét, ahogy az Ausztrál Nagydíj rajtját követően megsérült az autója. Emiatt később meg is pördült a holland.

Közepesen kezdődött a 2018-as Formula-1-es idény Max Verstappen számára. Az időmérőn csapattársát legyőzve a negyedik rajthelyet szerezte meg, ám ezt a versenyen nem tudta javára fordítani. A rajtot követő csetepatéban kissé megsérült az autója, ami az egész versenyét negatívan befolyásolta. A holland végül hatodik lett, de összességében így is pozitív maradt.

verstappen-2018-ausztralia-action



 „A rajtom rendben volt, de az első kanyarban hibáztam, így veszítettem egy pozíciót” – írta a Sky. „Hirtelen mindenféle problémája lett az autónak, és csak négy vagy öt kör után vettük észre, hogy valami letört róla. A sérülést követően a kanyarok közepén nagyon sok tapadást veszítettem, ami miatt egyszer meg is forogtam az egyes kanyarban. Az eredmény nem túl ideális, de a megpördüléssel szerencsére nem veszítettem túl sok pozíciót. Ezt követően hiába vadásztam a többiekre, ezen a pályán sajnos nem lehetett előzni. A körülmények és a sérülés ellenére is szereztünk pontokat” – világított rá a verseny pozitívabb oldalára.

A holland csapattársa, Daniel Ricciardo jegyezte a versenyben futott leggyorsabb kört, ez pedig arról árulkodik, hogy ha időmérőkön nem is, de a versenyeken a Red Bull ott lehet az élmenők közvetlen közelében. Erre támaszkodva Verstappen is bizakodóan várja a következő versenyeket. „Amikor szabad volt az út előttem, jó tempót tudtam menni. Nincs miért aggódnunk, hibamentes időmérőre kell törekednünk, aztán a versenyen majd minden adja magát.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: