DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainz majdnem elkezdett hányni a futam alatt

A vízadagoló hibája miatt túl sokat ivott a verseny korai fázisában, ezért egyáltalán nem érezte jól magát az autóban a Renault spanyol F1-es pilótája – Alonsóval szemben is emiatt bukott pozíciót.

Kettős pontszerzéssel indította az évet a Renault, hiszen Nico Hülkenberg a hetedik, Carlos Sainz pedig a tizedik helyen ért célba az Ausztrál Nagydíjon. Nem sokon múlott azonban, hogy utóbbinak ez ne jöjjön össze: a közvetítésbe is bejátszották azt a csapatrádiós üzenetet, ahol a fiatal versenyző arra panaszkodott, hogy hányás közeli állapotban van. A leintést követően így nyilatkozott erről:

sainz-renault-melbourne-f1-2018-1



„Volt némi problémánk a vízadagolóval, az első 10-15 körben folyamatosan vizet spriccelt az arcomba, szóval túl sokat ittam. Miután kiállt a biztonsági autó, már túl sok víz volt a gyomromban, ami ide-oda lötyögött bennem, ezt nagyon éreztem a kanyarokban, így egyáltalán nem voltam jól” – magyarázta Sainz, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi.

„Sikerült a lehető legjobban túlélnem és célba érnem. Nagyon kényelmetlen volt, idén még komolyabb G-erők hatnak, ettől oda-vissza lötyögött bennem a víz. Nem tudom, hasgörcs volt-e, de egyáltalán nem éreztem jól magam.”

Sainz szerint az a hiba is erre vezethető vissza, amelynek köszönhetően Fernando Alonso meg tudta előzni őt a 9-es kanyarban: „Ez is annak a következménye volt. Ha nem érezzük jól magunkat, nem tudunk a határon menni és száz százalékot nyújtani, ez történt ma is. Szóval félig azért elégedett vagyok, hogy pontot szereztem, mivel volt egy pont a verseny során, amikor majdnem elkezdtem hányni a biztonsági autós fázis alatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: