DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mikor változtat nevet a Force India?

A tervek szerint már a 2018-as szezonnak is új névvel vágott volna neki az F1-es istálló, ám kifutottak az időből. A csapat műveleti igazgatója elárulta a késedelem okát és az új határidőt.

Az utóbbi hónapokban folyamatosan felmerültek a hírek, miszerint a Force India szeretné megváltoztatni a nevét: a tervek szerint üzleti megfontolásból dobták volna az India szót, így téve nevében is nemzetközibbé az alakulatot. Néhány nappal ezelőtt aztán kiderült, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben a 2018-as idénynek is ugyanazzal a névvel vág neki az istálló – igaz, Melbourne-be érkezve még arról pletykáltak, hogy a szezon közben még sor kerülhet a cserére, ezt azonban cáfolták:

force-india-melbourne-ocon-2018-1



„Amennyire én tudom, szezon közben nem lehet megváltoztatni a karosszéria nevét” – mutatott rá Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója, akinek szavait a ThisisF1.com szakportál idézi. „Így viszont ehelyett elő tudunk mindent rendesen készíteni az idény végéig, hogy ne fussunk ki ismét az időből.”

A csapat tehát leghamarabb 2019-re változtat nevet, de vajon mi okozta a késedelmet és miért hiúsult meg az idei csere? „Próbáltunk egy megfelelő nevet találni, egyeztettünk a partnereinkkel és a szponzorainkkal. Utána beadtuk a kérelmet az FIA-nál és a FOM-nál, de azt mondták, hogy már nincs időnk erre. De nincs is ezzel probléma, hiszen nem változtatjuk meg minden nap a nevünket. Most már tudjuk, mi mindent kell tennünk a szezon végét követően.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: