DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: Jobban nem is indulhatott volna

Bár tegnap még Lewis Hamilton és a Mercedes örülhetett, végül mégis Sebastian Vettel diadalmaskodott a Ferrarival az Ausztrál Nagydíjon. Természetesen nagy az öröm Olaszországban.

Azt ugyan a futamgyőztes német versenyző is elismerte, hogy szerencsére is szüksége volt ehhez a győzelemhez, ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy a maximális huszonöt ponttal indítja a 2018-as világbajnoki csatározást. A Scuderia örömét tovább növeli, hogy a másik pilóta, Kimi Raikkönen is dobogóra állhatott.

Sergio Marchionne máris kifejezte elégedettségét a közösségi médián keresztül. „Nem is indulhatna jobban ez a világbajnokság a Ferrari számára. Érzelmes pillanat volt hallgatni az olasz himnuszt Melbourne-ben mind nekem, mind istállónk rajongói számára”.

„Ez a lehető legjobb jutalom a csapat számára, amelyik versenyképes autót épített és tökéletes stratégiát alkalmazott, hogy a verseny ilyetén alakulásából előnyt kovácsoljon. Óriási gratulációm Sebastiannak és Kiminek, mindketten kitűnő versenyt futottak. Természetesen még nagyon hosszú az út, húsz nagydíj még hátra van” – fogalmazott a Ferrari elnöke.

„Nem lenne helyes túl hosszan ünnepelni, jól tudjuk, hogy rengeteg munka áll még előttünk, de az első lépést megtettük a megfelelő irányba” – tette hozzá Marchionne. Egyelőre nyers tempóban (különösen az időmérőn) a Mercedes erősebbnek tűnik, van hova javulnia a Ferrarinak, de számukra ez az Ausztrál Nagydíj felemelően végződött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: