DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Webber: Ez az F1, nem leányiskola

Az ausztrál exversenyző pályafutása korai éveiben a Williamsnél versenyzett: nem nézi jó szemmel, ami a szebb napokat megélt, történelmi csapatnál folyik.

A nyolcszoros futamgyőztes Mark Webber Formula-1-es pályafutása fő sikereit a Red Bullnál érte el – majd 2015-ben a Porsche színeiben lett világbajnok a WEC-ben –, de ezt megelőzően, 2005-ben és 2006-ban versenyzett a Williamsnél is. A patinás istálló akkor éppen mélyponton volt a 2000-es évek BMW-vel elért sikerei után, ehhez hasonlítható, hogy reményei 2018-ban sem túl rózsásak.



„Nem örülök. Egy ember sincsen, aki ne szeretné azt látni, hogy a Williams jól teljesít” – mondta a Metro lapnak Mark Webber az Ausztrál Nagydíjon, mikor a Williams körül zajló eseményekről kérdezték: elsődlegesen a csapat pilótaválasztásáról, Robert Kubica mellőzéséről Szergej Szirotkin ellenében.

„Házasságra lenne szükségük a tapasztalat és jövő között” – beszélt egy olyan kritériumról, melynek a 33 éves, tartalékpilótának kinevezett Kubica megfelelne. „Kémiára is szükség van a versenyzők közt. Ez az F1, nem leányiskola, olyan versenyzőkre van szükség, akik az elejétől fogva teljesítenek” – szúrt oda a mindössze 19 éves Strollnak és 22 éves Szirotkinnak. Az Ausztrál Nagydíjon már az időmérő sejttette, hogy idén a pilóták fiatal kora és tapasztalatlansága vissza fogja fogni a csapatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: