DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelnek maradt csodafegyvere vasárnapra

Sebastian Vettel nemcsak Lewis Hamiltontól, de Kimi Raikkönentől is kikapott az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, ám ismeri csapata erősségeit, így továbbra sem mondott le a győzelemről.

Lewis Hamilton bemutatót tartott a Mercedes előre beígért „parti” módjából, a Q3 utolsó mért körében ugyanis elképesztő rekordot futva állva hagyta a riválisokat és bő hat és fél tizedmásodpercet verve a Ferrarikra megnyerte az időmérő edzést.

Ez igen ijesztő lehet a vetélytársak és az izgalmakra vágyó rajongók számára is, de érdekes módon, Sebastian Vettel egyáltalán nem szomorú. Bár a harmadik szabadedzést komoly előnnyel a két Ferrari-versenyző húzta be, az a fokozatosan felszáradó pálya miatt nem igazán adott reális képet az erőviszonyokról.

A Ferrari négyszeres világbajnoka a versenytempóban bízik


„Úgy gondolom, boldogok lehetünk. Tegnap nem voltam az, mert nem éreztem az autót, de szerencsére az időmérőn már sokkal jobb volt vezetni. Utolsó mért körömben a tizenhármas kanyarban volt egy ijesztő pillanatom” – nyilatkozta a harmadik helyezett Sebastian Vettel.

„A lehető legkésőbb akartam fékezni a tizenhármas kanyarban, de ez nem igazán jött össze. Nagyon meleg helyzet volt. Kár, hogy a végén Lewisnak ilyen nagy előnye volt, de ha jól sejtem, az ő köre kitűnően sikerült. Véleményem szerint sikerült javítani az autónkon, meglátjuk, holnap mi történik”.

„Tegnap, a hosszú menetek során azt láttuk, hogy nagyon szoros a verseny, kicsi a különbség versenytempóban. Ez nem éppen a legkönnyebb helyszín az előzésekhez, de ki tudja? A rajtnál is van egy lehetőségünk, majd ott lesz a teljes futam, ahol még javíthatunk. Remek munkát végzett a csapat, jó eredményt értünk el. Lássuk, mit hoz a holnap!” – tette hozzá optimistán a négyszeres világbajnok német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: