DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Verhető volt a Ferrari

Az olasz alakulat a második és a harmadik pozíciót szerezte meg az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, de Max Verstappen szerint ő is végezhetett volna Lewis Hamilton mögött.

A kvalifikációt ellentmondást nem tűrően nyerte meg a világbajnoki címvédő: óriási pályacsúcsot futott, és jó hat tized másodperc lemaradásban volt mögötte a második helyen Kimi Raikkönen. A másik Ferrarit vezető Sebastian Vettel is a Red Bullok előtt végzett, de nem nagy a különbség, és Max Verstappen több okból is reménykedhet a futamon.

A holland pilóta úgy érzi, sokkal jobban is sikerülhetett volna számára a kvalifikáció: „A kis hiba ellenére nagyon élveztem az időmérőt. Ez az utolsó gyorskörömön történt, szélesen fordultam a 13-as kanyarban, ami néhány tizedembe került az előző időimhez képest. Még így is közel voltunk a Ferrarihoz, ami pozitív, de akár másodikak is lehettünk volna.”

 verstappen-az-idomerorol-2018



Verstappen szerint egyértelműen harcban lehetnek a dobogóért a Ferrarikkal: „A Mercedes elég messze volt tőlünk, ahogy vártuk, és ha nem hibázok, akkor fél másodpercre lehettünk volna Lewistól, ami közelebb van, mint korábban. Mindent átgondoltunk, és úgy véljük, hogy versenyképesek lehetünk vasárnap. A Mercedesszel nem hiszem, de a Ferrarival csatázhatunk egy jót.”

A Red Bull versenyzője ráadásul eltérő stratégián van, mint a többiek, ami újabb esélyt adhat neki az előrelépéssel kapcsolatban: „Reméljük, hogy egy kicsit hosszabb ideig kinn tudunk maradni a gumiválasztás miatt, így ha kimaradunk a kalamajkából a rajtnál, akkor megerősíthetjük a helyünket, és erős versenyünk lehet. Elégedett vagyok a tempóval és az érzettel ezen a hétvégén, és remélhetőleg innen előreléphetünk, nem csak vasárnap, hanem a szezon hátralévő részében is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: