DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Rosberg: Hamilton ellenfelei csomagolhatnak!

Különleges teljesítmény, nincs senki, aki legyőzhetné hétvégén, a sport történetének egyik legjobbja – még emészteni kell, hogy mindezen dicséret a nagy riválistól, Nico Rosbergtől származik.

2016 világbajnoka, Nico Rosberg televíziós szakértőként van jelen az Ausztrál Nagydíjon. Csapattársáról, Lewis Hamiltonról alkotott meglátása nem először kerül be a hírekbe: a versenyhétvégét megelőzően arról beszélt, hogy a Mercedes világbajnokának gyengesége az egyenletes teljesítmény hiánya – ezt Hamilton nem vette jó néven, azt a cinikus megjegyzést tette, hogy csapattársa a címlapokra akar felkerülni. Szombati pole-pozíciója után Rosberg újra beszélt Hamiltonról, bizonyítva, hogy amikor kell, képes dicsérni is egykori nagy riválisát:

„Azt hiszem, amit ma láttunk, az egy igazi Lewis Hamilton-kör volt. Hihetetlenül különleges módon húzta elő a zsákból, 100 %-osan összejött neki. Amikor ilyen formában van, akár mindenki más csomagolhat és mehet el, mert nincs senki, aki legyőzné őt” – alkotott lesújtó véleményt az ellenfelek melbourne-i esélyeiről a Sky Sportsnak Rosberg.



„Nagyszerű volt nézni, óriási tisztelet jár neki részemről. Ez megint egy olyan kör volt, amellyel megmutatta, a statisztikák szerint miért ő a sportunk történetének egyik legjobbja. Egyszerűen lenyűgöző volt” – magasztalta Hamiltont a 32 éves német. „Időnként csak állsz, és csóválod a fejed, hogy ezt mégis hogyan csinálja? Az ilyet egyszerűen elő kell rántani, keményebben kell próbálkozni, és elfogadni, hogy néha vannak rosszabb napok.”

Rosberg a másik Mercedesben ülő, Q3-ban balesetet szenvedő Valtteri Bottas ellentétes előjelű napja mellett sem ment el szó nélkül: „Igazán sajnáltam őt. A szörnyű pillanatok egyike, amikor a pálya közepén vagy, minden kamera rád szegeződik, az autó darabokban, a teljes hétvégéd pedig oda, mert hacsak nem történik csoda, az esélyei nagyon csekélyek, hogy bármit elérjen. Ez nem tesz jót az önbizalmának, ami nagyon fontos a versenyzők számára. Kemény így kezdeni egy szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: