DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo az eltérő stratégiában bízik

Lewis Hamilton nagyon elporolta a mezőnyt az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén. Daniel Ricciardo már tegnap tudta, hogy rajtbüntetést kap, de gyenge rajthelye ellenére bízik stratégiájában.

Már pénteken komoly csapást szenvedett el a hazai pályán versenyző ausztrál pilóta, ugyanis a piros zászlós időszakban elkövetett szabálytalanságáért háromhelyes rajtbüntetést kapott. A kvalifikációs edzésen sem igazán úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerette volna, mindössze az ötödik legjobb időt futotta.

Ehhez még rájön a büntetés, tehát csak a nyolcadik kockából kezdheti meg vasárnap a 2018-as évad első versenyét. Nem a legjobb indítása a szezonnak. A Red Bull egyelőre csak a Ferrarival van meccsben, a Mercedeshez (legalábbis egykörös tempóban) nem került közelebb az energiaitalos istálló.

Daniel Ricciardónak csak a nyolcadik kocka jutott


„Úgy gondoltam, hogy a rajtbüntetés igazságtalan. Valamilyen büntetés rendben lett volna, vannak erre más módszerek, de hogy rögtön hátrébb vágni engem, mielőtt a szezon egyáltalán elkezdődne, szerintem ezt jobban is megoldhatták volna” – panaszkodott még mindig a pénteki büntetése miatt az ausztrál.

„Így az ötödik helyről hátrakerülök a nyolcadikra. Az időmérő edzés első két harmada rendben volt, de a végén hiányzott néhány tized. Úgy tűnt, az első szektorban dőlt el minden. Nem tudom pontosan, hogy tudtunk volna-e javítani az egyensúlyon, de kicsit frusztráló ez így” – elemezte az időmérős teljesítményt a csapattársától két és fél tizeddel elmaradó Ricciardo.

Miben bízhat még hazai pályán a Red Bull pilótája? „Szuperlágy gumikon fogunk rajtolni és remélhetőleg ez a mi malmunkra hajtja a vizet, mert a verseny későbbi szakaszában még jól is járhatunk vele” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: