DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Elképesztő a hat tizedes előny

Még az időmérő edzés első két szakaszában is szorosnak tűnt az élen a helyzet, ám a végén Hamilton bámulatos körrel tört az élre és óriási előnnyel kaparintotta meg az első rajtkockát.

Bár Niki Lauda, a Mercedes főtanácsadója a napokban még úgy nyilatkozott, hogy legjobb esetben két tizedmásodperc előnye lehet a világbajnoki címvédő istállónak, Lewis Hamilton űridővel sokkolt mindenkit Melbourne-ben. Hat és fél tizedet adott a két Ferrarinak, akik nagy harcban álltak Max Verstappennel.

Nem lehet felhőtlen a németek öröme, ugyanis Valtteri Bottas a Q3-ban már az első sikánban nagyot hibázott, ripityára törte a versenyautóját, így legjobb esetben is csak a tizedik rajtkocka jut a finn pilótának. Pedig jó eséllyel pályázott volna az első sorra, látva csapattársa fantasztikus produkcióját.

A Mercedes tavaly is bivalyerős volt az időmérőkön


Niki Lauda mindenesetre előre tudta, hogy nem kell aggódni. „Nem érdekelt a Ferrari tempója korábban, most közel hét tized a különbség, ez bámulatos. A fiúk egészen hihetetlen munkát végeztek. Az első szett friss gumiból még nem tudta kihozni Lewis a teljes potenciált. A második menete viszont a legjobb gumi volt a legjobb autóval, az időkülönbséget pedig látjuk” – nyilatkozta igen elégedetten a Mercedes tanácsadója.

Valtteri Bottas viszont elszúrta a nagy lehetőséget. „Sajnos Valtteri végiggondolhatja, mit vesztett, mert biztos, hogy ő is egészen közel ott lenne. Motiválni fogom őt és újra visszahozzuk az önbizalmát. Mindent tökéletesen csinált, kivéve azt az egy pillanatot, azt sajnos nem. De újra fel fogjuk hozni őt” – tért ki Bottas ütközésére Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: