DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: A Haas a középmezőny élén

Az első napi szabadedzések igazolták a Haas-Ferrari, teszteken látott teljesítményét. Úgy fest, az amerikai istálló valóban jelenleg a negyedik erő a mezőnyben, a riválisok kicsit lemaradtak.

A nyolcnapos téli tesztelés egyik nagy meglepetése volt a Haas kitűnő szereplése (pedig korábban a szakemberek többsége attól féltette az amerikaiakat, hogy akár sereghajtó szerepbe is süllyedhetnek). Még Lewis Hamilton is felkapta fejét Romain Grosjean és Kevin Magnussen remek köridőire, egyelőre Ausztrália is aláhúzza ezeket.

Romain Grosjean különösen remekül hívta fel magára a figyelmet, amikor a második szabadedzésen a hatodik legjobb időt futotta meg végül. Nem egyszeri, kiugró eredménynek tűnik, ugyanis csapattársa, Kevin Magnussen is jól szerepelt, a kilencedik lett.

A Haas valóban óriásit lépett előre a télen


Carlos Sainz egyetlen tizeddel csúszott ki a legjobb tízből a gyári Renault-val. A spanyol pilóta úgy látja, a Haas fejlesztései nagyon beválnak, így jelenleg a középmezőny elé ugrottak egy kevéssel. Sainz gyorsabbnak bizonyul egyelőre csapattársánál, Nico Hülkenbergnél, de egyelőre nem tudni, a két pilóta milyen programot futott pénteken.

„Sajnos úgy tűnik, a Haas egy fél lépéssel a teljes középmezőny elé ugrott. Remélhetőleg gyorsan fel tudunk majd zárkózni. A teljes téli tesztelés során nagyon gyorsak voltak, így fél szemmel végig őket figyeljük” – nyilatkozta Carlos Sainz a crash.net szakoldalnak.

„Úgy vélem, az ultralágyas menetem sokkal jobb is lehetett volna, de akadt néhány problémám. A lágyakon viszont kiválóan éreztem magam, akkor a hetedik legjobb időt tudhattam magaménak. Amint feltettem az ultralágyakat, máris gondjaim akadtak abban a körben, így egyelőre bizakodva várom, hogy holnap egy tiszta körrel sokkal feljebb tudok lépni a rangsorban” – tette hozzá a fiatal spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: