DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton izgalmas csatát jósol, főleg az eső miatt

A regnáló F1-es világbajnok érthetően elégedett a Mercedesszel és pozitívan nyilatkozott a pénteki napról, de hozzátette, hogy esőben azért izgalmasabb lehet a helyzet, főleg, hogy egyébként is szoros a harc.

Nem nagyon panaszkodhat az új szezon első két szabadedzésére Lewis Hamilton, hiszen a Mercedes brit pilótája mindkét alkalommal az első helyen zárt, elsőre ráadásul még elég jelentős különbséggel - érthetően elégedetten nyilatkozott a pénteki nap végén.

"Jó napunk volt, pedig az év első versenyhétvégéjén még nem lehet tudni, hogy hogyan bírjuk fizikálisan, hogyan reagálnak a gumik, de jól kezdtünk és megcsináltunk mindent. A második szabadedzésen kicsit szorosabbá vált a helyzet, közelebb voltak egymáshoz az autók, de ez igazából izgalmas és nagyobb kihívást okoz, hogy még többet hozzak ki az autóból. Arra rá kell jönnöm, hogy én vesztettem a teljesítményből, vagy mindenki más gyorsult, de élveztem" - magyarázta a brit.

"A gumiknál nem jelentkeztek most azok a problémák, mint Barcelonában, ahol folyamatosan hólyagosodtak. Amikor melegebb az idő, az általában a többieknek kedvezett korábban, de úgy gondolom, hogy most mind hasonló helyzetben vagyunk. Holnap és vasárnap viszont esni fog, ami érdekes lesz, mert még nem vezettem ezeken a gumikon esőben" - tekintett előre a világbajnok.

hamilton2018



Csapattársa, Valtteri Bottas viszont nem szerepelt ilyen jól, mindkétszer kikapott Hamiltontól, sőt, a második edzésen még Max Verstappen is megelőzte. "Kicsit trükkös volt számomra az első edzés, mert volt némi gondom a felfüggesztéssel és az üzemanyagrendszerrel is, de nem hiszem, hogy ezek miatt aggódni kellene, egyszerűen csak felfedeztük őket. A második edzésen már sokkal jobbnak tűnt az autó és még sok a tartalékunk, úgyhogy szeretnék nagy köszönetet mondani a csapatnak, mert erősnek tűnik a csomag" - nyilatkozta a finn.

"Egyelőre elég szoros a csata a Ferrarival és a Red Bull-lal, de erre azért többé-kevésbé lehetett számítani, szóval meglátjuk, hogy mit hoz majd a holnap. Sok adatunk van és láthatjuk, hogy sok dolog eléggé másként viselkedik, mint a teszt során Barcelonában, mert sokkal melegebb van és az aszfalt is más" - tette még hozzá Bottas. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: