DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly Ricciardo helyére pályázik

Még mindig csak 2018-ra van szerződése Daniel Ricciardónak. Van rá esély, hogy az ausztrál nem folytatja csapatában, így nem csoda, hogy Pierre Gasly fejében is megfordult az előrelépés a Red Bullhoz.

Az idei esztendőt gyakorlatilag még tanulóévnek foghatja fel a fiatal francia pilóta. Pierre Gasly 2017-ben csak az év második felében csatlakozott a Toro Rossóhoz, így ez lesz az első teljes szezonja az olasz csapatnál. Ha Daniel Ricciardo valóban távozik a Red Bulltól, nagy lehetőséghez juthat Pierre Gasly, és egy élcsapat autójába léphet előre az olasz istállótól.

A francia versenyző sem tagadja, mennyire örülne, ha a négyszeres világbajnok alakulat tagja lehetne: „Természetesen! A célom az, hogy a bajnoki címért harcolhassak. A Red Bull versenyzője vagyok, és arra törekszem, hogy egy napon az első csapatnál versenyezzem, de még túl korai erről beszélni. Az első teljes szezonomra készülök a Toro Rossóval, így ez most az elsődleges feladatom.”

 gasly-ricciardo-helyerol-2018



Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője Ausztráliában már korábban elmondta, akkor sem esik kétségbe, ha Daniel Ricciardo tényleg elhagyja a csapatot: „Nyugodtak vagyunk, mert van néhány remek elérhető opció a helyére. Olyan embereket akarunk, akik nálunk szeretnének versenyezni.” 

Az ausztrál pilóta helyére valóban sok választási lehetősége van a Red Bullnak. Egyrészt ott van Carlos Sainz, aki kölcsönben szerepel a Renault-nál, másrészt a Toro Rosso bármelyik versenyzője örömmel venné át Ricciardo helyét. A szezon során ki fog derülni, hogy alakul majd a pilóták jövője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: