DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: A Mercedes még csak most tekeri fel

Nem először történne meg, hogy a Mercedes a téli teszteken inkább csak megbújik a mezőnyben, majd élesben mutatja ki igazi tudását. Egyértelműen erre számít a Red Bull ausztrál pilótája.

Jó eséllyel a világbajnoki címvédő istálló lesz az, akit idén is le kell győzni, ha valaki nyerni akar. Az Ausztrál Nagydíjon is erre számít Daniel Ricciardo, aki teljesen biztos benne, hogy Barcelonában szándékosan nem fedte fel valódi tudását a Mercedes.

Bár a Ferrari különösen nagyot villantott a tesztelésen egy óriási pályacsúccsal, a Mercedes a hosszú etapokon jelentkezett figyelemreméltó köridőkkel. A szakemberek arra számítanak, hogy az Ezüst Nyilak változatlanul a mezőny elején tanyáznak. A Red Bull ausztrálja viszont idén szeretné tovább bővíteni eddigi, öt nagydíjgyőzelemből álló gyűjteményét.

A világbajnoki címért szeretne harcolni az ausztrál


„A tesztelés jól sikerült, rengeteg kört futottunk. Az első négy nap után még frusztrált voltam az időjárás miatt, mert rengeteg idő ment veszendőbe, amikor havazott. A második hét viszont erősre sikeredett. Továbbra is úgy érzem, hogy a Mercedes, a Ferrari és mi vagyunk a három topcsapat” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.

„Remélhetőleg nem vagyunk túl messze” – tette hozzá. A népszerű pilóta nagyon szeretné első, hazai dobogós helyét megszerezni, ez ugyanis még hiányzik a gyűjteményből. 2014-ben ugyan második helyen végzett, de a verseny után diszkvalifikálták, mivel az üzemanyag-ellátásban szabálytalanságra bukkant az FIA.

„Személy szerint nagyszerű lenne, ha jó eredményt érhetnék el hazai közönség előtt, de a csapat számára még fontosabb lenne. Remek lenne erősen kezdeni az évet, mert megmutathatnánk, hogy a világbajnokságért is harcban lehetünk” – zárta gondolatait Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: