DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Perez: Tanultunk a tavalyi hibáinkból

Sergio Perez és Esteban Ocon egy igen feszült szezonon van túl, a két pilóta nem kímélte egymást 2017-ben, de előbbi állítja, a csapattal együtt tanultak a hibáikból, és készen állnak 2018-ra.

A duó legemlékezetesebb pillanata a bakui incidens volt, ami egy komoly eredménytől fosztotta meg a Force Indiát, de már egy versennyel korábban, Kanadában is akadtak gondjai a párosnak, miután Perez megtagadta Ocon elengedését. Azóta többé-kevésbé rendezték a viszonyukat és igyekeznek együtt húzni a csapatot a 2018-as idényben. 

Perez



Az év elején Otmar Szafnauer, a csapat műveleti igazgatója elárulta, hogy idéntől ismét bizalmat kap Perez és Ocon a szabad versenyzésben, miután átléptek tavalyi konfliktusokkal teli időszakukon. „Volt pár incidensünk tavaly, de úgy gondolom, hogy tanultunk belőle, és levontuk a pozitív következtetéseket” – magyarázta Perez az Ausztrál Nagydíj előtt. „Az év vége felé már jó volt a hangulat, és jól működtünk együtt. Ez most az elsődleges számunkra.”

Perez hiszi, hogy az erős harmónia a csapaton belül fontos lesz abban, hogy a lehető legjobban tudják optimalizálni a versenyek kimenetelét és a Force India helyét a rangsorban. „Nagyon versenyképesek leszünk, és nagyon közel leszünk az egész szezon során, de a legfontosabb dolog, hogy a csapatot előre repítsük most, hogy nagyon kiélezett a verseny. Úgy érzem, hogy jól működünk együtt, és továbbra is tartanunk kell ezt a munkaviszonyt, ahogy haladunk előre a szezon folyamán” – zárta bizakodóan gondolatait a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: