DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton figyelmezteti Ricciardót

A négyszeres világbajnok úgy véli, Daniel Ricciardo veszélyes úton jár azzal, hogy látványosan kifelé kacsintgat jelenlegi csapatától. Szerinte a túlzott sóvárgás miatt a biztosat is veszítheti.

Láttunk már olyat a Formula-1 történetében, hogy valaki rosszul taktikázott az átigazolási időszakban és végül két szék között a pad alá esett. Ettől félti ausztrál vetélytársát is Lewis Hamilton, úgy véli, Ricciardo annyira látványosan vágyik arra, hogy év végén a lehetséges felszabaduló ülések közül vagy a Mercedesét, vagy a Ferrariét megkaparintja, hogy ez tönkreteheti kapcsolatát jelenlegi istállójával.

2019-re még két Mercedes- és egy Ferrari-ülés is elérhető, ugyanis egyedül Sebastian Vettel rendelkezik élő szerződéssel, ő 2020-ig. Ricciardo hosszú távú kontraktusa éppen idén jár le a bikáknál, az ausztrál pedig nem is titkolja, hogy valamelyik topcsapat ülésére fáj a foga, emiatt halogatja a Red Bull-lal történő tárgyalásokat is.

Ricciardo megjárhatja, ha elidegeníti jelenlegi csapatát


„Nagyon fontos a pilóták F1-es történelmét ismerve az, hogy lehetőleg ne idegenítse el magától senki a csapatot, amiben éppen versenyez. Persze, hogy jó dolog remélni, hogy egy új istállónál egészen új tapasztalatokban részesülhet az ember, de rengeteg ember dolgozik körülöttünk, értünk. Rendkívül fontos, hogy pilótaként ránk fókuszáljanak és lelkesek maradjanak a sikerünk iránt” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

„Az elmúlt években több pilóta esetében is láthattunk olyat, hogy rossz döntéseket hozott, ám közben felégette maga mögött a hidakat. A Red Bullnál ő nagyon is jó helyen van, szerintem idén a világbajnoki cím megnyeréséért lehet komoly harcban” – tette hozzá a négyszeres bajnok brit. Hasonlóan vélekedik egyébként a Red Bull korábbi pilótája, Mark Webber is.

Az egyik legjobb (vagy inkább legrosszabb) példa az elmúlt időszakból, amire Lewis Hamilton is utalhatott, éppen Fernando Alonso története. Öt ferraris év után haraggal vált el az olaszoktól és szegődött (újra) a McLarenhez. A döntés egyelőre abszolút csődnek mondható, ám amikor tavaly felmerült, hova mehetne Alonso, a Ferrari mereven elzárkózott a lehetőségétől is, hogy szerződtesse a tapasztalt spanyolt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: