DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ausztrália "mélypont" lesz a McLarennek

Felfelé ívelő csillagként képzeli el Fernando Alonso a McLaren idei évét, ám ezt a pályát a spanyol szerint mélyponton fogják kezdeni. A szezonnyitó lehet a leggyengébb futamuk, aztán jön a fejlődés.

Bár az előszezoni teszteken saját elvárásaitól elmaradt a McLaren istállója, Fernando Alonso derűlátását úgy tűnik, ez sem tudja elrontani. A gárda néhány műszaki problémája egészen súlyosnak tűnt (például az erőforrás hűtési gondjai miatt a motorborításba ideiglenesen lyukakat voltak kénytelenek fúrni), ám a nyilatkozatai alapján a spanyol fel volt készülve a rögös útra. Arra számít, hogy a gyermekbetegségek kijavítása után csapatának csillaga meredeken felfelé fog ívelni.

 alonso-teszt-2018-barcelona



„Ausztráliában leszünk a leggyengébbek, majd szerintem a szezon során jelentősen javulni fogunk. Az új erőforrás integrálása időigényes, a karosszériát pedig sok-sok fejlesztés befogadására készítettük fel – ezek már az első néhány futamra megérkezhetnek -, ezért mi lehetünk az a csapat, amely az idény előrehaladtával a legtöbbet fejlődik majd. Egyre jobbak és jobbak lehetünk, a szezon második felére már egy nagyon erős McLarenre számítok” – írta a motorsport.com.

Bár a felmerült műszaki gondok miatt a teszten jelentős pályaidőtől esett el a McLaren, Alonso szerint ennek sem csapat teljesítményére, sem az ő hangulatára nincs hatása. „Ez semmit nem változtat Barcelonára. Voltak megbízhatósági problémáink, de mindegyik egyszerűen megoldható volt, így azóta kijavítottuk az összeset. Az érzéseim nem változtak, szerintem élvezetes szezon áll előttünk. Bízom a folyamatos Q3-as jelenlétben, a rendszeres pontszerzésben és néhány versenyen a dobogó közeli helyezésben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: