DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso konkrét tervei Ausztrália előtt

Három éven át volt kénytelen a mezőny második felében autózni Fernando Alonso, 2018-ra azonban változatlanul komoly terveket szövöget. A tesztelés felemásra sikeredett, mégis optimista.

A McLaren számára az összetett negyedik helyét tűzte ki célul és a barcelonai tesztnapokon tapasztalt nehézségek ellenére úgy véli, mindent megtettek, hogy felkészüljenek Ausztráliára, a problémákat megoldották.

„Szerintem lehetünk optimisták. Volt a tesztelés során néhány gondunk, de ezeket mind megoldottuk. A csapat bámulatos munkát végzett az elmúlt két-három hétben, hogy a leginkább 100%-os állapotba hozza az autót Melbourne-ig” – nyilatkozta Fernando Alonso a Reutersnek.

Alonso a legjobb öt közelében lenne Melbourne-ben


„Úgy gondolom, hogy az idénynyitón a legtöbb, amit elérhetünk, hogy stabil pontszerző helyekért harcolunk, lehetőleg a legjobb öthöz közel. Szükségünk van egy ilyen jó eredményre, hogy a csapatot még inkább motiválja a szezon további részében a még jobb eredmények elérésére”.

„Csapatként is lehetnek komoly terveink. A legjobb négybe kerülés mindenképpen reális cél lehet számunkra. Tudjuk, hogy a Mercedes kicsit előrébb tart mindenki másnál, eleve dominálta az elmúlt négy évben is a sportágat. Ők ennek a szezonnak is a nagy esélyesei. Utána a Red Bull és a Ferrari és szeretnénk, ha a McLaren lenne a sorban a következő” – tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol.

„Fontos, hogy nagy csaták legyenek a Formula-1-ben. Szerintem a szoros harcok vonzzák a nézőket és teszik a világbajnokságot sokkal érdekesebbé. Nem a Mercedes hibája, hogy most kevés ilyen van, egyszerűen jobb munkát végeztek, mint a többiek, megérdemlik a sikert” – dicsérte a riválist  Alonso. Vajon igazak a hírek, hogy a Red Bull és a Ferrari jócskán közelebb került a címvédő istállóhoz? Hamarosan megtudhatjuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: