DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull kész elengedni, Vettel befogadni Ricciardót

Nagy mozgolódás várható a pilótapiacon, melynek talán legfontosabb szereplője Daniel Ricciardo lesz. Csapata közölte, nem fog örökké várni rá, Vettel kész lenne újra versenyezni mellette, Hamilton pedig tanácsot adott az ausztrálnak.

Számos élversenyző szerződése lejár a 2018-as szezon végén, a legtöbb kérdőjel közülük azonban Daniel Ricciardót övezi: benne van a pakliban, hogy az ausztrál elhagyja a Red Bullt, és egy másik topcsapatban köt ki. Még istállója is azt kommunikálja, hogy nem ragaszkodik foggal-körömmel 28 éves pilótájához, akinek csapattársa, Max Verstappen 2020-ig biztos hellyel rendelkezik.

„Őt kell megkérdezni arról, marad-e” – mondta a Red Bull-birodalom tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a Salzburger Nachrichtennek. „Egy hosszú együttműködés után valószínűleg mindenki vágyik az új kihívásra, főleg ha egy élcsapat ad ajánlatot. El fogjuk engedni, ha menni akar, és örülni fogunk, amennyiben marad. Ha elmegy, jó srácok vannak a Toro Rossónál. De ezt a problémát hagyjuk későbbre.”

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner szinte munkaadóját ismételte: „Viszonylag nyugodtak vagyunk, mivel néhány remek opció áll rendelkezésünkre. Olyan embereket és pilótákat akarunk, akik a csapatban akarnak lenni. Nem tűnik helyesnek kierőszakolni egy döntést. Daniel ismeri a csapat álláspontját, hogy azt akarjuk, folytassa velünk. Az ajtó nyitva áll, de nem fog örökké nyitva maradni. Eljön majd az idő, amikor azt mondjuk, elég a kivárásból, vagy a saját opcióinkhoz fogunk nyúlni” – idézi Hornert a James Allen on F1 szakoldal.



Ricciardo lehetősége értelemszerűen a Mercedes és Ferrari lehet, Valtteri Bottas vagy Kimi Raikkönen helyén. Sebastian Vettel egyetlen évig volt Ricciardo csapattársa, 2014-ben, amikor gyengébben teljesített az ausztrálnál. Vettel a hivatalos sajtótájékoztatón a keserű emlék ellenére azt mondta, szívesen megmérkőzne újra vele:

„Egy évet töltöttünk együtt, ami nekem nem volt túl fényes, neki annál inkább. Mindenesetre kijövünk egymással, ezért nem bánnám, ha a jövőben is összekerülnénk, de nem ismerem a terveit. Azt hiszem, van pár opciója, nem gondolom, hogy sietnie kellene.”

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Hamilton egy tanácsot adott a Red Bull-osnak arról, hogy nem szabad mindent felégetnie maga mögött: „Nagyon fontos az, hogy lehetőleg ne idegenítse el magától senki a csapatot, amiben éppen versenyez. Az elmúlt években több pilóta esetében is láthattunk olyat, hogy rossz döntéseket hozott, ám közben felégette maga mögött a hidakat. A Red Bullnál ő nagyon is jó helyen van, szerintem idén a világbajnoki cím megnyeréséért lehet komoly harcban” – fejtette ki a Mercedes sztárja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: