DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica a teljes visszatérésről beszélt

Elégedett tesztpilótai szerepkörével, ám a téli tesztelés extra motivációt és étvágyat hozott számára a teljes éves visszatéréshez. Mennyi esélye van erre a hét évet kihagyó lengyelnek?

Ereje teljében szenvedett súlyos ralibalesetet Robert Kubica még 2011 februárjában és egészen tavalyig úgy tűnt, sosem térhet már vissza a Formula-1-be. Bár más szériákban többször is elindult ez idő alatt, a balesetben jobb alkarja komoly károsodást szenvedett és csak korlátozott mozgásra képes.

Tavaly nyáron robbant a bomba, hogy a népszerű lengyel a visszatérésére készül, először a Renault-val tesztelt (több ízben is), majd a Williams utolsó szabad ülését vette célba az idei évre. Kubicát végül harmadik számú pilótának szerződtette a grove-i istálló Lance Stroll és Szergej Szirotkin mellé.

A kéthetes tesztelésen többször is autóba ülhetett és meggyőzően jól és stabilan vezette az FW44-est. Továbbra is célja a teljes évad? „Ha egyik oldalról nézem, boldog vagyok, hogy tesztelhetek és köszönöm a lehetőséget a Williams istállónak, hogy a csapat részese lehetek és újra F1-es autót vezethettem” – nyilatkozta Robert Kubica a Sky Sports csatornának.

Kubica vágya, hogy teljes idényen át vezethessen


„De ha már itt vagyok, csodálatos lenne, ha kapnék egy esélyt. Jelenleg arra kell összpontosítanom, ami a munkám. Nem tudom, mit hoz a jövő, de ha az életem elmúlt 12 hónapját megnézik, úgy vélem, boldog lehetek azzal, amit elértem. Igazából élvezem a helyzetemet”.

„A lehető legelkötelezettebben kell dolgoznom. Ha viszont lehetőséget kapnék versenyen is vezetni, vagy a versenyzői ülés közelébe kerülnék, sokkal felkészültebb lennék, mint néhány hónappal ezelőtt. Minden nap tanultam valamit” – tette hozzá Kubica.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a lengyel a tesztelésen mindkét állandó pilótánál jobban teljesített, ám a Williams azóta ezt igyekezett cáfolni. Vajon látjuk még nagydíjon is vezetni Kubicát?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: