DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Inkább csattanok, de megpróbálom

Sok pilóta vallja, hogy inkább a kivárós taktika vezet eredményre és kevésbé kockáztatnak. Daniel Ricciardo nem tartozik közéjük, az ausztrál inkább vállalja az ütközés rizikóját, de előzne.

Különösen igaz lenne ez a megállapítás a népszerű versenyzőre akkor, ha esetleg hazai nagydíján a győzelemért harcolhatna. „A végén meg kell húzni a zsinórt. Bízni kell az autóban és bízni kell a fékekben, aztán hadd menjen” – nyilatkozta Ricciardo a The Guardian lapnak a szezonnyitóra készülve.

„Ez egy előre számolt, de vakmerő megközelítés, meg kell próbálni, aztán ha nem működik, nem működik. Jóval boldogabb lennék, ha egy ilyen kísérlet közben összetörném az autómat, mintha meg sem próbálnám és ugyanazon autó mögött vonatozgatnék végig hetven kört”.

Tavaly a melbourne-i időmérő nem jött össze


A szezonnyitó előtt a pilóták többsége pozitívan várja az évadot és komoly elvárásokat támaszt magával szemben. Nincs ez másképp Ricciardo esetében sem, aki továbbra is harcban kíván lenni a világbajnoki címért is.

„Már a rutinosabbak közé tartozom, a világbajnoki címért szeretnék csatázni. Akarni egy dolog, de legalább a közelébe kerülni, ez a legkevesebb, amit kívánnék erre az évre. Éppen abban az életkorban vagyok, amikor még elég fiatalnak érzem magam ahhoz, hogy valamennyire vakmerő lehessek, de elég idős ahhoz, hogy már meglegyen a rutinom. Ha meglenne a megfelelő autóm, nyernék, amikor csak lehet és pontot szereznék, amikor csak lehet. Hiszek abban, hogy a megfelelő technikával képes vagyok rá” – mondta bizakodva Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: