DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Bottas adott esetben összeveszhet Hamiltonnal

Remek párost alkot a Mercedesnél Valtteri Bottas és Lewis Hamilton. A szakembereken kívül azonban maga a finn is úgy gondolja, ha ő is igazán esélyessé válik, komoly súrlódások történhetnek.

A 2017-es világbajnoki sorozat hajrájában a gyári Mercedesnél nem maradt kérdés, Belgiumtól ugyanis Bottas nem találta a formáját, Hamilton pedig annyira nagy előnyt épített ki, hogy nem volt már kérdés, újdonsült csapattársának be kell állnia mögé.

Egy év elteltével is maradt a tökéletes viszony a két Mercedes-pilóta között, ám a szakemberek és a rajongók szerint is ez gyorsan megváltozhat, ha a finn valóban komoly veszélyt jelentene a világbajnoki címre úgy, hogy Lewis Hamilton is harcban van érte.

Egyelőre felhőtlen a viszony, de így maradna, ha Bottas komolyan fenyegetné Hamiltont?


Valtteri Bottas sem tagadja, számít arra, ha élesedik a küzdelem, nő a feszültség és könnyen jöhetnek a komolyabb súrlódások is. „Ha Lewis és én keményebben harcolnánk a pályán, kerék a kerék ellen, nem is kérdés, hogy gyorsan jönnének az ellentétek” – ismerte el a tavalyi bronzérmes.

„Ha mindez úgy következik be, hogy fontos pozíciót kell megszerezni egymástól, vagy megvédeni egy támadásnál, harcba kell indulni. A stábbal beszélgettünk Nico (Rosberg) szezonjáról, miket tett és mennyit dolgozott és leginkább mikre összpontosított, hogy legyőzhesse Lewist” – tette hozzá Bottas.

Hogyan alakulhat a Mercedesnél második szezonját kezdő pilóta idei éve? „Egyelőre nincs szerződésem 2019-re, de tavalyhoz képest sokkal otthonosabban érzem magam a csapatban, már csak nyomnom kell neki. Igen magas célt tűztem ki magam elé 2018-ra, márpedig ha azt elérem, vagy legalább megközelítem, akkor a jövőm is biztosítva lesz” – tekintett előre az ambiciózus finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: