DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Megkeresték Hamiltont a Ferraritól

A vörös a kedvenc színe, és hatalmas Ferrari-rajongó: ilyeneket mondott az F1 címvédője, miután főnöke a Mercedesnél arról beszélt, fél a pilóta átigazolásától Maranellóba.

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff a médiában hangot adott aggályának, hogy Lewis Hamilton pályafutása befejezése előtt elhagyja a csapatot, amellyel három világbajnoki címet szerzett, hogy utolsó szezonjait a Ferrarinál teljesítette. Hamilton újabb nyilatkozatai alapján kételyei nem megalapozatlanok – ráadásul úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben nem hosszabbít az Ausztrál Nagydíjig a Mercedesszel.

„Elkezdtük a tárgyalásokat, de nem igazán ez a prioritásom jelen pillanatban” – mondta a spanyol Diario Sportnak Hamilton, akinek jelenlegi kontraktusa csak a szezon végéig érvényes. „Folytatni akarom a versenyzést, ezért egy ponton meg kell majd újítanom, de nem akkor fogom, amikor mások akarják. Majd megteszem, ha minden készen lesz.”



„A vörös a kedvenc színem” – jelentette ki az olasz La Repubblica lapnak. Ugyanakkor hozzátette: „Jól vagyok ott, ahol vagyok. A lojalitás olyan érték, amelyre apám tanított. Csak kétszer váltottam csapatot pályafutásom során, nem az a fajta vagyok, aki ide-oda ugrál.”

Hamilton elismerte, hogy voltak megkeresései a Ferraritól: „Igen, de nem lehet náluk minden versenyző, akit akarnak. Mondom úgy, hogy hatalmas Ferrari-rajongó vagyok, fantasztikus a csapat, imádok ellenük versenyezni. Nem akarok rövid idő belül vagy idő előtt visszavonulni. Akár 40 éves koromig versenyezhetek, ha akarok, bár ezt nem gondolom. Maradhatok egy vagy két évig, de hogy annyira izgatott leszek-e két év múlva az új szezon miatt, mint most, azt előre nem tudhatom” – beszélt még visszavonulása idejéről a 33 éves bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: