DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Világbajnok, de most nagyobb nyomás alatt van

Vannak, akik versenyzőként egész életükben csak álmodoznak a Formula-1-ről. Ám olyat is láttunk már, hogy egy sikertelen tesztelés után közel tíz évvel mégis beteljesül az álom.

2018-ban összesen ötvennyolc bajnoki cím csap össze a Formula-1 mezőnyében. Általában ugyanis ahhoz, hogy valaki bekerülhessen a száguldó cirkuszba, más versenyágakban kiemelkedőt kell alkotnia. Közéjük tartozik Brendon Hartley is, aki a WEC-ben hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy világbajnoki címet szerzett és a Le Mans-i 24 órást is megnyerte csapattársaival.

Az új-zélandi pilóta elsődleges célja teljesült azzal, hogy tavaly bekerült az autósport királykategóriájába és az idei évben is lehetőséget kap. Idén azon munkálkodik majd minden erejével, hogy bebizonyítsa, valóban helye is van a száguldó cirkuszban. Rendszeres pontszerző szeretne lenni a Toro Rossóval.

„Formula-1-es pilótává válni egy megvalósult álom, de most azt is be akarom bizonyítani, hogy tényleg ide is tartozom. Még keményebben kell dolgoznom és még több támogatásra lesz szükségem a körülöttem levőktől” – nyilatkozta az idénynyitóra való felkészülés közben Hartley.

A Toro Rossónál nagyobb nyomást érez Hartley, mint a WEC-ben


A 28 esztendős versenyző eredetileg csak egyszeri alkalommal ugrott volna be a faenzai istállónál az Egyesült Államok Nagydíján, ám végül számára szerencsésen alakultak az események és év végéig maradhatott. A Toro Rossót pedig sikerült meggyőznie teljesítményével arról, hogy maradhasson.

„Minden nagyon gyorsan történt, egészen kevés időm maradt felkészülni. Ugyanakkor mégis úgy éreztem, hogy egész életemben erre készültem. Nem is tudom, hogy 2017 utolsó két hónapjában hányszor repültem körbe a Földet, de szinte minden második nap repülőn ültem” –emlékezett vissza az új-zélandi.

„A Porsche színeiben indulni Le Mans-ban, az is óriási nyomást jelentett, de a Formula-1-ben természetesen mindig nagyobb nyomást érzünk. Most már fittebb vagyok, mint valaha, erre szükség is van, a modern F1-es autók ugyanis brutálisan igénybe veszik a testünket. Konkrét számot nem szeretnék mondani, hogy mi az idei célkitűzésem, de rendszeresen a pontszerzők közé szeretnék kerülni” – tette hozzá Hartley.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: