DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelt nem izgatja, hogy ki a nagy ellenfele

Két négyszeres világbajnok korszakos csatája, epikus Hamilton-Vettel párharc? A Ferrari vezérpilótáját nem hozza lázba, ki a fő riválisa – a lényeg, hogy ő győzzön.

A 2017-es volt az első szezon, amikor az utóbbi évtized két meghatározó pilótája, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel vívtak párharcot a világbajnoki címért. Minden esély megvan rá, hogy idén következzen a második felvonás. A Ferrarit erősítő Vettel azonban nem igazán érzi át annak jelentőségét, hogy két négyszeres világbajnok küzd egymással:

„Lewis négyszeres világbajnok és egyike a legjobb F1-es versenyzőknek. Ellenfél a pályán, de nem az életben. Hogy őszinte legyek, nekem nem igazán számít, hogy ki ellen kell versenyeznem” – mondta a Sport Bildnek adott interjúban a 30 éves német.



Persze a sikert megédesíti, ha egy többszörös világbajnokot gyűr le: „Ha a végén Lewis Hamiltonnal vagy Fernando Alonsóval szemben aratsz győzelmet, akkor büszke lehetsz rá. Tudjuk, hogy az a szint, melyen Lewis vagy Fernando versenyez, extrémen magam.”

Kérték Vettelt, idézze fel Hamilton ellen vívott tavalyi harcának legemlékezetesebb pillanatát – azaz a Bakuban történt összetűzést, amikor a hidegvérét elvesztő ferraris a Mercedesre húzta a kormányt.

„Hogy mik a hibák, azt leginkább mindenki maga tudja megítélni. Természetesen a határt nem szabad átlépni, mégis megtörténik néha az ember életében. Ha soha nem fordulna elő, érdemes lenne élni? Nem hiszem. Szintén úgy gondolom, hogy más emberek véleményt formálhatnak a különböző szituációkról, és meghozhatják a maguk ítéletét. Együtt kell élnem vele, és az élet is megy tovább” – ütött meg válaszában filozofikus hangnemet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: