DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean már idén indulna Le Mans-ban

Talán Fernando Alonso szereplése tüzelte fel a franciát, aki csapata engedélyét még nem kérte a 24 órás kapcsán. Le Mans csak a jéghegy csúcsa: a NASCAR, a WRX és az Andros Trophy is megmozgatja.

Korábban is tudtuk Romain Grosjeanról, hogy érdeklik a Formula-1-en kívüli versenyszériák, köztük – francia pilótaként – a Le Mans-i 24 órás. A versenyző már idén rajthoz állna az egynapos versenyen, igaz, egyelőre nincs szó arról, hogy ajánlatot kapott volna – nyilatkozata azonban egyenértékű egy felhívással a csapatokhoz:

„Igen, a Le Mans-i 24 órás az a verseny, amelyet szemmel tartok. Ha egy nagy lehetőségem támadna, már idén ugranék. Abban az esetben öt versenyhétvégém lenne zsinórban, vagy olyasmi” – mondta a racer.com-nak Grosjean, aki azonban csak feltétellel indulhatna a versenyen: „Elsősorban a triatlonomra edzek. Idén ki akarom magam próbálni először egy triatlonon, ezért egyeztetnem kell majd a feleségemmel. Ha el akarok menni egy másik autóversenyre, ezt le kell mondanom! De Le Mans-t választanám.”



Grosjean elárulta, csapatával nem beszélt Le Mans-i ambícióiról: „Meg sem kérdeztem még őket. Ha lehetőséget kínálnak majd, akkor megkérdezem a csapatot, és meglátjuk, mit lehet tenni. Ha nem akarják, azt is megértem, hiszen így is sok versenyem van.”

A 31 éves pilóta továbbra is szeretne rajthoz állni a NASCAR-ban, ami azért lenne megvalósítható, mert csapata, a Haas (Stewart-Haas Racingként) az amerikai sorozatban érdekelt. Az itt szereplésre Grosjean 50-50 százaléknyi esélyt ad. De más szériák is megmozgatják fantáziáját:

„A ralikrossz-világbajnokságot szeretem, az igazán adja. A jégversenyes szériában, az Andros Trophyban indultam már néhányszor, és valószínűleg vissza is fogok menni, habár jövőre már teljesen elektromos lesz” – sorolta a bajnokságokat, melyekben szívesen szerepelne az F1 mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: