DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen második Vettelként tekint magára

Nem nehéz párhuzamokat találni a Red Bull egykori és jelenlegi üdvöskéje között - a húsz éves holland arra törekszik, hogy ugyanolyan sikerszéria fűződjön a nevéhez, mint elődjéhez.

Max Verstappen negyedik F1-es szezonját kezdi idén, immár egyértelműen a világbajnoki serleggel a célkeresztjében. A holland remekül zárta 2017-et, két győzelemmel az év utolsó szakaszában, és bízik benne, hogy a Red Bull RB14-es konstans győzelmekre lesz képes – ha ez megvalósul, Verstappen Sebastian Vettel rekordjainak nyomába eredhet, hiszen még mindig van rá két éve, hogy a sportág történetének legfiatalabb bajnoka váljon belőle.



Ám a háromszoros futamgyőztest nem elsősorban a számok érdeklik. „Tudom, hogy Sebastian mennyire odafigyel a rekordjaira” – idézte az Auto Bild Motorsport a hollandot. „Ez nekem is jó lenne, de az életemben nem igazán van szükségem rekordokra. Ha egy napon sikerül világbajnokká válnom, számomra az lenne a legfontosabb.” Verstappen 2014-ben lett a Red Bull-család tagja, jelenleg pedig a pilótaprogramot irányító Helmut Marko legféltettebb kincse.

„Én vagyok az új projektje, akivel meg akarja ismételni a Vettel-sztorit és világbajnokságokat akar nyerni” – vélekedett a holland. „Nagyon büszke vagyok erre, és remélem, sikerülni fog majd, amely örökké az utolsó nagy mérföldköve lesz majd.”

Ennek érdekében Verstappen agresszivitásából is hajlamos lenne visszább venni. „A bajnoki harcban természetesen kevesebb kockázatot vállalok, mert egy második hely közelebb visz a célodhoz, mint egy hiba. Tavaly bármi áron győzni szerettem volna, ha lehetőségem adódott rá, mert úgysem volt mit veszítenem!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: