DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Továbbra is szidják a versenyzők a halót

Ezúttal a Haasnál, Romain Grosjean és Kevin Magnussen emelt szót az idén bevezetett fejvédő eszköz ellen. Az amerikai csapat pilótái mindketten élesen bírálták a halót.

Az FIA mindenek elé helyezi a biztonságot: ha ez az esztétika rovására megy, az sem baj az F1 új vezetésének. Toto Wolff elmondta, hogy legszívesebben lefűrészelné az autókról a halót, és már eddig is hangoztatták a pilóták, hogy ennél jobb megoldás kell.

Romain Grosjean nagyon bízik benne, hogy előbb-utóbb megszabadulnak a glóriától: „Remélem, a halo csak egy átmeneti állapot, és találunk valamit helyette. Ehelyett egy más megoldás sokkal jobb lenne. Ez az első fázis: a biztonságot előtérbe kell helyezni, és ezt jó ötletnek tűnt feltenni az autóra.”

 grosjean-magnussen-a-haasrol-2018



„Hozzá lehet szokni vezetés közben, nincs ezzel baj, de szomorúnak tartom, hogy nem látjuk a versenyzőket miatta. Van egy remek sisak dizájnunk, ami szintén elvész a halo mögött” - folytatta az eszköz hátrányaival a francia pilóta.

A Haas másik versenyzőjének, Kevin Magnussennek is volt pár keresetlen szava a halóról: „Idegesítő és csúnya, ráadásul nehéz beszállni az autóból, és kiszállni is emiatt. Ugyancsak  hátráltatja a kormánykerék ki- és berakását. Egyszerűen kényelmetlen és idegesítő az egész. A kilátással nincs baj, mivel balra és jobbra kell jól látnunk a kanyarokban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: