DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Stroll üzent az őt kritizálóknak

Egy év tapasztalattal a háta mögött Lance Stroll úgy érzi, hogy tisztább rálátása van a dolgokra, így mind csapatának, mind önmagának idén lehetősége lesz a jobb szereplésre.

Nem volt könnyű az újonc év a kanadai versenyző számára: sokan fizetős pilótaként bélyegezték meg, amire a gyenge szezonkezdet csak ráerősített, majd jött a hazai pontszerzés és a bakui dobogó, ami új fordulatot hozott a karrierjében. Most a Williams „vezéreként” száll harcba Szergej Szirotkin oldalán a maga 19 évével, de pontosan tudja, hogy ezek még csak az első igazi lépései az F1-ben. A múlt esztendőre pedig tapasztalatszerzésként tekint, ami sokat segíthet számára.

Stroll_1



„Könnyű visszatekinteni és azt mondani, hogy ezt jobban kellett, lehetett volna csinálni, feltéve, ha minden összeállt volna” – nyilatkozta Stroll a Reutersnek. „De most már jobb rálátásom van a dolgokra egy évvel a hátam mögött, mint tavaly volt, amikor minden verseny új volt számomra. Úgy vélem a tisztán látás a megfelelő szó. Megvolt alkalmanként tavaly a sebességem, és ez jó volt, de összességében most már tudom, hogy mi vár rám, ellentétben azzal, ami tavaly történt.”

Ami az előszezoni teszteket illeti, az FW41 nem nyújtott meggyőző formát, amiért sokan a csapat új felállását okolják, akik a maguk 19 és 22 évükkel messze a Formula-1 legfiatalabb párosa. Nyilvánvaló, hogy nem lehet leírni a kanadait a piros lámpák kialvása előtt, aki úgy érzi, több van a grove-i alakulat csomagjában, mint azt eddig láttuk.

„A Williams úgy döntött, hogy minket alkalmaz, és ez már így van. Nem hinném, hogy ez egy rossz dolog lenne. Úgy gondolom, hogy olyanok vagyunk, mint a többiek, ha jó munkát végzünk csapatként, akkor kijöhet néhány jó eredmény. Mindig lesznek féltékeny emberek és gyűlölködők, akik azt hiszik, hogy ha a helyünkben lennének, meg tudnák azt csinálni, amit mi. Ilyen a mai világ. Úgy vélem, hogy a beszédet a pályán kell folytatnom, és hiszem, hogy amikor a tényeket nézik, akkor az emberek maguktól meg tudják ítélni, hogy az jó vagy rossz. Úgy hiszem, eddig ez egy nagyszerű kaland” – üzente Stroll a fanyalkodóknak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: