DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ők Ricciardo legjobb barátai az F1-ben

Bár a száguldó cirkuszban nehéz szoros kapcsolatot kialakítani a pilótáknak egymás között, a Red Bull ausztrálja mégis meg tudott nevezni pár versenyzőt, akikkel remek viszonyt ápol.

Kétségkívül Daniel Ricciardo a Forma-1-es mezőny legextrovertáltabb figurája, ám még ő sem bratyizik mindenkivel bensőségesen. Amikor a Sport & Style magazin rákérdezett az idei évben a világbajnoki címet megcélzó pilótánál, hogy vannak-e barátai a sportágban, így válaszolt:

„Igen, de az enyémek már visszavonultak! Nagyon közel állok Jenson Buttonhoz és Felipe Massához, és kedvelem Brendon Hartley-t is, a fiatal új-zélandit, akivel együtt nőttünk fel, tíz éve ismerjük egymást” – mondta az ausztrál.



„Marcus Ericsson szintén remek srác, és annak ellenére, hogy csapattársak, és így ellenfelek is vagyunk, Maxet is bírom” – utalt Ricciardo Verstappenre. De mi a helyzet a többi pilótatárssal? „Őket is kedvelem, de nem lehettek barátok mindenkivel. A szezon során nincsen sok lehetőségünk arra, hogy együtt lógjunk a többiekkel.”

„A karrierem kezdetén, amikor elkezdtem versenyezni az F1-ben, azt gondoltam, hogy minden pilótának az ellenségemnek kell lennie. Idővel azonban rájöttem, nem árt, ha van néhány barátom. Amikor egyedül vagy a hotelszobában a világ másik felén, nem rossz, ha van valaki, akivel elmehetsz vacsorázni!” – tette hozzá az ötszörös futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: