DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon idén a Mercedesnek is bizonyítana

Esteban Ocon nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott 2017-ben: helyt állt Sergio Perezzel szemben, és az összetett nyolcadik helyén végzett. A francia úgy érzi, idén még többet kell nyújtania.

A Mercedesnél Valtteri Bottas egyáltalán nem lehet nyugodt: ha nem nyújt konstans jó teljesítményt, és nem dolgoztatja meg Lewis Hamiltont, nem lesz biztos helye 2019-ben csapatánál. A német címvédő gárdának van pár kiszemeltje, ha nem hosszabbítanának a finn pilótával: Esteban Ocon a Force Indiánál pontosan ilyen versenyző, amivel ő is tisztában van. 

A francia pilóta éppen a fentiek miatt tudja, hogy 2018 áttörés lehet pályafutása szempontjából: „Úgy gondolom, ez egyike lesz a karrierem legfontosabb éveinek. Miután nagyon sokat tanultam tavaly, mindenki arra vár, hogy idén már bizonyítsak, ami normális dolog. Ez az, amit a főnökeim elvárnak tőlem.”

„A karrierem a Mercedes kezében van, és a feletteseim kitűztek néhány célt számomra, ezeket pedig tiszteletben kell tartanom. Ha erős teljesítményt nyújtok, biztosan lesz néhány lehetőségem, de jelenleg teljes mértékben a Force Indiára koncentrálok, most ez a legfontosabb” - magyarázta Ocon.

 ocon-a-mercedesnek-is-bizonyitana-2018



A Force India pilótája azt is elárulta, mivel volt problémája a szezon első felében: „Egész évben úgy éreztem, hogy gyors voltam a versenyeken, de az időmérőkön - különösen az év elején - nem volt meg a tempóm. Ez szerencsére eltűnt a végére, egyre inkább jobbnak és erősebbnek éreztem magam a kvalifikációkon.”

„Legalább akkora esélyünk van, mint az előző években, ha nem több. A Force India minden évben szerzett dobogókat - kivéve a tavalyit - de 2017-ben sokkal versenyképesebbek voltunk, mint az előző években. Megvan az esélyünk a dobogóra, és megpróbáljuk elérni azt” - zárta a dobogóval kapcsolatos álmaival a francia pilóta gondolatmenetét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: